AYDINPOST HABER SERVİSİ-Saadet Partisi Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, SP'nin neden evet dediği konusuna açıklık getirdi.
Başkan Özmen, "12 Eylül'de oylanacak olan anayasa değişiklik paketini arzu ettiğimiz değişiklikleri içermese de, SP'nin tekliflerinin çok gerisinde olsa da, mevcuda göre bazı iyileştirmeler olduğu için 'Yetmez ama evet' diyerek destekliyoruz. Referandum hükümete güven oylaması değildir. Biz hükümete değil, referanduma evet vereceğiz. Bu referandum siyasi bir kamplaşma vesilesi yapılmamalıdır" dedi.
Özmen açıklamasında 'Evet' demelerinin gerekçelerini şöyle açıkladı: "Biz cuntacılardan değil,halktan yana tarafımızı belli olsun istiyoruz. Biz milletimizi özgürlüğü davet ediyoruz. Biz milletimizi kardeşliğe davet ediyoruz. Biz herkesi demokrasiye davet ediyoruz.
Bunun için evet diyoruz.Bu evet demokrasiye bir yol olsun istiyoruz. Anayasanın tümüyle değiştirilmesi için bir başlangıç olsun diye evet diyoruz. Statükonun ördüğü surda bir delik açılır diye evet diyoruz. Kardeşi kardeşe kırdıran senaryolar bir daha yazılmasın diye evet diyoruz.Ülkenin çocuklarını denge gözeterek,”bir sağdan,bir soldan” asan hukuk anlayışına karşı,hakkı gözeten hukuku savunduğumuz için evet diyoruz. Bitlisli Metin Yükseller öldürülmesin diye,Diyarbakırlı Bahtiyarlar sürgün yaşamasın diye,Yozgatlı Cengizlerin tırnakları sökülmesin diye evet diyoruz. Bağrına taş basan analar olmasın,zindandan analara,Mehmetlere mektuplar yazılmasın istiyoruz. Özgürce düşünmesi gereken beyinler,mapushane süngerlerinde çürümesin diye evet diyoruz. Sırça köşklerde oturup halkına hor bakanların saltanatı yıkılsın istiyoruz. Adamına göre adalet dağıtanların kurduğu bu düzen değişir diye evet diyoruz. Yargı CHP işgalinden kurtulsun diye evet diyoruz. 411 Milletvekilini yok hükmünde kabul eden Yassıada Mahkemesi anlayışını redettiğimiz için evet diyoruz. YAŞ"tan bir daha haksız yere hiçbir asker atılmasın diye evet diyoruz. HSYK"nın görevden aldığı savcıların iadei itibarları için evet diyoruz. Evet diyoruz,çünkü biz bu toprakların kiracısı olan bir halk değil,mülkün sahibi bir halk için çalışıyoruz. Bugün kendisine kısmı bir anayasa değişikliği fırsatı verilen halkımızın bu fırsatı kaçırmaması ve gelecekte anayasayı tümüyle değiştirmesi için hazır olduğunu göstermesi için evet diyoruz. Biz 12 Eylül"de evet diyoruz,çünkü 13 Eylül"de daha gür bir şekilde hayır diyebilmek için evet diyoruz. Yorulmuş iktidarı onayladığımız için değil, milletin geleceği için evet diyoruz."