Hakkari Çukurca’da terör örgütü PKK militanlarının döşediği mayın sonucu bir polisimiz daha şehit oldu. Hükümetin teröre karşı asker yerine polislerden oluşan özel timleri kullanılacağını açıklamasından sonra Güneydoğu ve Doğu illerinde polise yönelik saldırılarda gözle görülür bir artış oldu. 
 
Hakkâri, Diyarbakır, Van, Şırnak, Mardin ve Adana’daki saldırılarda polisler hedef alındı. 3 Ağustos 2011 tarihli yazısında “PKK’nın yeni hedefi polis” diyerek uyarıda bulunan Polis Akademisi eski Öğretim Üyesi Emre Uslu ile Terör ve güvenlik uzmanı Prof. Dr. İhsan Bal konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 
 
“Polise saldırının arkasında bir kaç stratejik neden var” diyen Uslu’nun tespitleri şöyle: “Bunların ana gövdesini Cemil Bayık’ın Şubat 2010’da açıkladığı “AK Parti’yi bölgeden silme” stratejisi yatıyor. 
 
Bayık, AK Parti’yi de diğer partiler, ANAP, DYP gibi bölgeden silersek devlet bizimle masaya oturmak zorunda kalacak seklinde açıkladığı bu stratejik hedef doğrultusunda AK Parti’nin bölgeden oy alması için güvenliği sağlayan polis teşkilatını bir stratejik hedef olarak benimsemiş durumda.” Amaçları polisi sindirmek ve püskürtmektir. Polisi ısrarla şiddete zorlayıp bölgeyi 1990’lı yıllara çevirmek istiyorlar. Bunu da Mustafa Karasu açıkladı. Bu çerçevede polise saldırı planlarının iki hedefi var.
 
1) Polisi sindirmek ve iş yapamaz hale getirmek.
 
2) Şiddete zorlayarak, hata yapıp silah kullanmasını sağlamak.
 
Eğer polis bu durumlarda silah kullanırsa, orantısız şiddet kullanırsa PKK kendi elinin güçleneceğini hesaplıyor. Bunun için de özellikle önümüzdeki günlerde kitlesel eylemlerde polisin üstüne yürüyecekler. Örneğin KCK sanıklarının kaçırılması vs gibi girişimlerde bulunup polisin silah kullanmasını sağlamaya çalışıyorlar. Özellikle de ön saflara çocukları sürerek polisin bu çocukları hedef almasını sağlamak istiyorlar. Polise saldırının diğer nedeni de KCK operasyonlarıdır.
 
Polis KCK operasyonlarını yapan birim olarak PKK hareketinin sınır uçlarını hedeflemiş durumda. Terör ve güvenlik uzmanı Prof. Dr. İhsan Bal ise polisin örgütü besleyen kanalları kapattığı için hedef aldığını kaydetti. Bal, “Polis son dönemde önleyici tedbirleri almada çok başarılı oldu. Dağa çıkmaları önlemede, halkın kazanılmasında, güvenliğin sağlanmasında, KCK elemanlarının yakalanıp adliyeye teslim edilmesinde çok başarılı işler yaptı. Örgüt, polisi önünde ciddi bir engel olarak gördüğü için hedefte baş listeye koydu” dedi.
 
İŞTE HAİN SALDIRILAR
 
> 7 Ağustos 2011- Hakkari Çukurca mayınlı saldırı 1 polis şehit,
3 polis yaralı
> 6 Ağustos 2011- Bitlis’in Hizan ilçesinde kaymakamlık binasına saldırı 1 polis şehit
> 5 Ağustos 2011- Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde polis aracına saldırı düzenlendi