Müzik yaşamı boyunca 400'den fazla esere imza atan dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde verdiği konserle sahne aldı. Akbar, konser boyunca Türkiye'ye olan sevdasını da sıkça dile getirdi.

Sanat camiasının değerli besteci ve piyanisti Anjelika Akbar, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde verdiği konserle sahne aldı. Ödüllü sanatçıya dünyanın ilk kadın Neyzeni olan Burcu Karadağ da eşlik etti. Küçükçekmecelilerden yoğun ilgi gören konsere Belediye Başkan Yardımcı Mustafa Kuzugüden de katıldı.

O BİR TÜRKİYE SEVDALISI

Müziğe olan yeteneği çocuk yaşta keşfedilen Akbar, genç yaşına rağmen 400'den fazla eseri müziğe kazandırdı. Akbar, konser boyunca kendi eserlerinin yanı sıra, Tchaikovsky, J.S. Bach, G.Sviridov, M. Oginsky gibi dünyaca ünlü bestecilerin çalışmalarını da seslendirdi. Türkiye'ye olan sevgisini sıkça dile getiren piyanistin, Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' ve Dede Efendi'nin 'Yine Bir Gül Nihal' adlı bestelerini Neyzen Burcu Karadağ ile birlikte çalması salondan büyük alkış aldı.

TÜRK MÜZİĞİNİ PİYANOYLA İCRA ETMEK ZORDUR

Repartuarında yer verdiği her çalışma hakkında izleyicileri kısaca bilgilendiren Anjelika Akbar, Türkçe besteler için şunları söyledi: "Türk müziğini piyanoyla icra etmek aslında hiç de kolay değildir. Çünkü Türk müziği içinde batı müziğinde olmayan ince farklılıklar var. Bu nedenle çok titiz ve dikkatli davranmak gerekiyor. Ben de bu yüzden Türkçe eserleri piyanoyla bir araya getirirken çok dikkat ediyorum."

SEYİRCİLERİ BÜYÜLEDİ

Sempatik tavırları ve güzelliğiyle salondakileri büyüleyen Akbar, İstanbul, Mehmetçik Vakfı ve Nazım Hikmet için yazdığı bestelerini de icra etti.Konserin misafir sanatçısı olan Neyzen Burcu Karadağ ise iki solo eserin yanında sanatçıya eşlik etti. Konser sonunda iki değerli sanatçıya Küçükçekmece Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden tarafından çiçek verildi. Kuzugüden, iki sanatçıya bu unutulmaz geceyi yaşattıkları için teşekkür etti. Besteci kimliğinin yanında kitaplarıyla da tanıdığımız Anjelika Akbar, konser çıkışında albümlerini ve kitaplarını sevenleri için imzaladı.