Pek çok kullanıcının hayatını kolaylaştıran Adobe'nin PDF dosya türünü hacker'lar da çok seviyorlar. Hatırlayacağınız gibi daha yakın zamanda PDF içerisindeki bir güvenlik açığını kullanan hacker'lar, gönderdikleri e-postalardaki PDF'leri açan kullanıcıların bilgisayarlarına bir Truva atı yerleştiriyorlardı. Şimdi ise hedefleri Truva atı yerleştirmek değil, yemleme saldırısı ile kullanıcıları istedikleri sitelere çekebilmek.

Hacker'ların gönderdikleri sahte e-postalarda çok yakın zamanda yeni sürümünü duyurduğumuz Adobe Reader'ın popülerliğini kullanmaya çalışıyor ve PDF görüntüleme ve oluşturma yazılımının yeni bir sürümünün çıktığını duyuruyorlar. [email protected] e-posta adresinden geliyormuş gibi görünen bu e-posta "download and upgrade Adobe PDF Reader - Writer for Windows" ve yanında sahte bir sürüm numarası konu satırına sahip.

Eğer siz de böyle bir e-posta alırsanız içerisindeki bağlantıya tıklamamamız ve Adobe Reader'ın yeni ücretsiz güncellemesini indirmeniz gerekiyor. / hürriyet