Bulgaristan'da mafya elinde 50 gün rehin kalıp, iki parmağı kesilen Liteks Futbol Kulübü Başkanı Angel Bonçev'in hala yoğun bakımda bulunduğu, zaman, mekan ve kimlik bilincinde olmadığı bildirildi.

Bonçev'in kurtarılması için polisin giriştiği başarısız operasyon sırasında, istenilen fidyenin 200 bin avroluk ilk dilimini teslim ederken fidyeciler tarafından kaçırılan Bonçev'in eşi Kameliya Bonçeva'dan da haber alınamadığı bildirildi.

İki parmağı kesilmiş ve ağır uyuşturucu etkisi altında bulunan Bonçev, bir psikiyatri kliniğinde tedavi altına alınırken, verdiği ilk ifadelerinde kendisini kaçırılanların arasında yabancıların da bulunduğunu açıkladı.

Kaçırılan Bonçev'in iki parmağını kesip eşine yollayan fidyeciler arasında, anestezi ve bilim teknolojisi uzmanlarının da olduğu tahmin ediliyor.

Bonçev'in kurtarılması için düzenlenen operasyon sırasında ise polisin kullandığı tüm telsiz haberleşme teçhizatını etkisiz hale getiren fidyecilerin, aynı sıralarda kaçırdıkları eşi Kameliya için 2 milyon Avro fidye talep ettikleri öğrenildi.

Polisin başarısız kurtarma operasyonu sırasında bir komandonun fidyecilere görünerek, operasyonun gidişatını sabote ettiği bildirildi. Gerek Bonçev'in gerekse eşinin fidyesi için gangsterlerin pazarlık için yurt dışı cep telefon aramaları yaptıkları bildirildi.

Bu arada Bonçev'e eroin, amfetamin ve kokain karışımı 'hızlı top' olarak adlandırılan uyuşturucu kokteyli verildiği, kesilen parmaklarının kangren olmaması için kendisine antibiyotik tedavisi uygulandığı açıklandı.

Doktorların tüm çabalarına rağmen Bonçev'de psikolojik ve fiziksel olarak düzelme olmadığı duyuruldu.

Bulgar medyası, fidye verenin ilk kez kaçırıldığı, ancak kaçırılma olaylarının geniş bir mafya sektörü olduğu Bulgaristan'da, polisin mafya karşısından yetersiz kaldığını öne sürdü.

Medya kaynaklarına göre ülkeyi sarsan komplike kaçırma olayını çözmek üzere yurt dışından yardıma çağrılan uzmanlar, bilgi sızdırabilecek yerli polisin çalışmaların dışında kalması şartını getirdi.

22 Mayıs'ta evi önünden kaçırılan Bonçev'in, yaklaşık 50 gün rehin kaldıktan sonra bir polis vardiyası tarafından başkent Sofya'nın Knyajevo semtinde sokağa terk edilmiş olarak bulunduğu açıklanmıştı. Eski güreşçi olan Bonçev'in başkanlığını yaptığı Liteks Futbol Kulübü, kaçırma olayının kulüp çalışmaları ile ilgili olmadığını savunuyor.