Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri"nin (TSK) bölücü terör örgütüyle mücadelesinin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar süreceğini vurguladı.
Genelkurmay karargâhında dün yapılan haftalık basın bilgilendirme toplantısına, daha önceki toplantıların aksine, kameralar ve foto muhabirleri de alındı. 8 ve 9 Eylül"de Eruh, Çukurca ve Başkale"de toplam 11 askerin şehit olduğu 3 ayrı çatışmayla ilgili bilgi veren Güler, Çukurca"da 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Güler, dinlenen telsiz konuşmalarından, Eruh"taki çatışma sırasında çok sayıda teröristin öldüğü ve yaralandığının anlaşıldığını dile getirdi.
Güler “Son dönemdeki Kürt açılımı sırasında terör saldırılarının artmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Açılım sürecinin örgütü cesaretlendirdiği yaklaşımları var. DTP"liler operasyonu provokasyon olarak nitelendirdi, "operasyonlar durmazsa şehit sayısı artar" dedi, bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?” soruları üzerine şu yanıtını verdi:
“TSK, bölücü terör örgütüyle mücadelesinde, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, mücadelesine planlandığı şekilde devam edecektir. Bu daha önce sayın komutanlarımız tarafından açıklanmıştır. Bununla ilgili de, komutanımızın 25 Ağustos Zafer Haftası nedeniyle yaptığı açıklamayı okursanız, yeterli cevabı bulabileceğinizi değerlendiriyorum.”



Şehit ve gaziler
Güler, Genelkurmay Personel Başkanlığı Şehit Gazi İşlem Şube Müdürlüğü"nün daire başkanlığı seviyesine yükseltilerek personelin niteliği ve niceliğinin artırıldığını, TSK Sağlık Komutanlığı"na bağlı bulunan, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı bünyesinde, Malul Gaziler Psiko-Sosyal Destek Birimi kurulduğunu söyledi. Güler, garnizonlarda kurulan birimler ile özellikle şehit çocuklarının başta eğitim konusu olmak üzere bütün sorunlarıyla ilgilenileceğini ifade etti. Güler, “TSK, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizin aileleri ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimiz ile ailelerinin her zaman yanında olmaya devam edecektir” diye konuştu.



Askeri arşivler açık
Güler, Genelkurmay arşivlerinin, yazar Murat Bardakçı ve Doç. Dr. Erhan Afyoncu"nun televizyon programında yeniden gündeme getirildiğini belirterek, arşivlerin belli usuller içinde tüm araştırmacılara açık olduğunu ifade etti.
Güler, “Uygulamadan doğan bazı hususlar varsa ve bunlar bize iletilirse, bunları düzeltmekten mutluluk duyarız.
Başta, programlarında arşivimizden bahseden Sayın Bardakçı ve Afyoncu olmak üzere, tüm tarihçi ve araştırmacılarımızı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı arşivinde misafir etmekten büyük mutluluk duyarız” diye konuştu.Milliyet