Memur Sen Aydın İl başkanı Ali Aygül, Büro Memur Sen İl Başkanı Kaan Çetinbaş ve sendika üyeleri bir araya geldi.

TEKLİF KABUL EDİLEMEZ

3 Milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisine yakından ilgilendiren 5. dönem toplu  sözleşme görüşmelerinin 16. Gününde hükümetten teklif geldiğini belirten Memur Sen Aydın İl Başkanı Ali Aygül “ Kamu işverenin  toplu sözleşme masasına sunduğu ve kamuoyuna duyurduğu teklif, gecikmeyi unutturacak kadar  vahim bir içeriğe ve eksikliğe sahip.  Kamu İşverenin teklifi “teklif gecikti “ siteminin ve tepkisinin ötesinde, “teklif geçiştirildi” ve "alın terimiz değersizleştirildi” tespitlerini ifade etmeyi buna dayalı tepkileri hayata geçirmeyi hem gerekli hem de haklı hale getirmiştir. Hükumetin masaya sunduğu ilk teklif “güçlü Türkiye imkansız” Büyük Türkiye anlamsız ve “yeni Türkiye gereksiz” fikri sabitinde debelenenler dışında hiç kimsenin aklına yatmaz, gönlüne rahatlatmaz.  Hükumet; bu teklifin, Yeni, Büyük ve Güçlü Türkiye hedeflerini ve gerçeklerini  yok sayanlara can suyu vermek, Kamu görevlilerini enflasyona ezdirmeme kararından  da açıkça vazgeçmek olarak görmelidir. Daha önemlisi Hükümet kalkınmayı önemsediğine, adaleti öncelediğine  dair ispatı ve icraatı, toplu sözleşme masasına sunduğu yeni teklifle hem teyit hem de tescil etmelidir.” Dedi.

Hükümetin masaya 2020 yılı için yüzde 3.5 + 3 2021 yılı için yüzde 3 + 2.5 zam teklifi sunduğunu hatırlatan Aygül”  Hükümetin teklifi faiz oranlarındaki düşmeyi, kurdaki aşağı yönlü hareketi, elektrik, doğalgaz ve diğer temel ürünlerin fiyatlarında yukarıya yükselişe doğrulamıyor ve aksine yok sayıyor.  Siyasi irade toplu pazarlık masasına, kamu görevlilerine refaha kavuşturma değil, cefayla buluşturma teklifi sunduğu görmeli, teklifin hatalarını ve eksiklerini bir an önce gidermelidir.” diye konuştu.

YENİ TÜRKİYE’NİN GÜVENİNE YASLANAN BİR TEKLİF İSTİYORUZ

 Basın açıklamasında Aygül bu teklifin ilavelerle zenginleştirmeye ihtiyacı olduğunu belirterek “ işveren ve emek kesimine birbirinden uzaklaştıracak, bu teklifi bir kenara koyup uzlaşmayı sağlayacak, yeni bir teklif için yeterli zaman bu teklifin maliyetine karşılayacak bütçede imkan olduğunu inanıyoruz. Biz eski Türkiye’nin vehimlerinden beslenen  değil, yeni Türkiye’nin güvenine yaslanan bir teklif istiyoruz.” ifadelerine kullandı.