Liseye gönderilmedikleri için Erzurum Valisi Sami Bulut'a mektup yazarak yardım isteyen Nurgül Yalçın (14) ile Halime Ağgül (14), böylece yeniden okullu olmanın mutluluğunu yaşadı. Bulut'un girişimleriyle ikna edilen aileler, kızlarını okula göndermeyi kabul etti.
Aşkale'nin Ortabahçe köyünde yaşayan Nurgül Yalçın ile Halime Ağgül, ilköğretim okulundan geçen yıl mezun oldu. Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) da Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni kazanan iki arkadaşın aileleri, uzaklığı nedeniyle okula gitmelerine izin vermedi. İki arkadaş, çareyi Vali Bulut'a mektup yazmakta buldu. Mektubu alan Bulut, iki kız öğrenciyle görüşmesi için Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt"u görevlendirdi. Ortabahçe İlköğretim Okulu Müdürü Tugay Gültekin, sınıf öğretmeni Serap Erdem ve İngilizce öğretmeni Dilek Akbulut ile birlikte iki genç kızın evine giden Kurt, Halime Ağgül"ün yakınları ile görüştü. Evde kendilerine hizmet edecek kimse olmadığı için Nurgül'ü okula göndermek istemediklerini söyleyen dede Kadir Ağgül, "Nurgül'un annesi ve eşim hasta olduğu için hiçbir iş yapamıyorlar. Nurgül de giderse bize kim bakar? İneklerin sütünü bile Nurgül sağıyor" dedi.

Öğretmenler destek verdi

Bulut'un, iki genç kızın okula kayıt yaptırması için kendisini görevlendirdiğini belirten Kurt, "Kızlarımızı Erzurum kent merkezinde okutacağız. Tüm masraflarını da valimiz karşılayacak. Kendilerine kalacak yurt da ayarladık. Bu kızlarımızın geleceğini düşünmek zorundasınız. Bunlar okuyup, vatana ve millete hizmet edecek" dedi. Öğretmen Dilek Akbulut da "Ben de yurtlarda kalarak okudum. İzmit'den köyünüze geldim ve çocuklarınızı okutuyorum. Şimdi Nurgül ve Halime de okuyup, sadece sizlere değil herkese hizmet edecek. Büyüklüğünüzü gösterin ve onların okumasına izin verin" diye konuştu.

Sevinç gözyaşı döktüler

Bu sözler karşısında daha fazla direnemeyen Mürsel Ağgül'ün "Madem Valimiz emretmiş, sizler de kapımıza kadar gelmişsiniz, okusunlar. Biz de kendi başımızın çaresine bakarız" sözlerini duyan Nurgül Yalçın sevinç gözyaşı döktü. Yalçın'ın sevincine ortak olan İngilizce öğretmeni Akbulut da ağlamaya başladı. Yazdıkları mektubun karşılıksız kalmadığına çok sevindiklerini belirten Nurgül Yalçın, "Öğretmenlerimizi karşımda görünce çok heyecanlandım. Vali beyin bize yardım elini uzatacağından emindik. Şimdi okullu olduk. Çok mutluyuz. Derslerimize çok çalışıcağız" dedi.
İki genç kızın Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi Yurdu'na yerleştirildiğini, Nene Hatun Kız Lisesi'nde eğitim göreceklerini belirten Kurt, "Kızlar, vali beye gönderdikleri mektupta Nene Hatun Kız Lisesi'nde okumak istediklerini söylemişler. Nene Hatun da Yakutiye ilçesi sınırları içerisinde olduğu için bu konuda beni görevlendirdi. Ortabahçe köyündeki öğretmenilerin katkısı kızların ailelerini ikna ettik. Her iki aileye de bu konuda sıcak yaklaştıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.