Başbakan Erdoğan"ın danışmanlığına getirilen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis İztüzüğü"nde önemli değişiklikler içeren bir taslak üzerinde çalışıyor. Milletvekillerini bilgilendiren Arınç, Meclis"in cumartesi ve pazar günlerinin yanı sıra cuma günleri de tatil olmasını önerdi. Arınç, Kızılcahamam"da taslağa ilişkin şu detayları verdi:
“Vekillerin daha rahat çalışmasını sağlamak için kulisler ziyaretçilere kapatılmalı. Kulisler, herkesin rahatlıkla girdiği mekanlar olmamalı. Böylece Meclis"in saygınlığı artar.
Meclis Genel Kurulu, ayda 20 gün pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günü çalıştırılmalı. Vekillerin ayın son 10 günü seçim bölgelerine gitmesi sağlanmalı. Böylece vekiller, sadece cumartesi-pazar bölgelerine gitmek zorunda kalmaz.
Toplantı yeter sayısı, mevcut düzenlemedeki gibi olabilir. Ancak karar yeter sayısı değiştirilmeli. Birçok vekil, Genel Kurul"a gelmediği için yasal düzenlemeler yapılamıyor. Genel Kurul"a 10 milletvekili de gelse Meclis çalışabilmeli. Avrupa"daki pek çok ülkede bu yönde uygulama var. Meclis"in kilitlenmesinin önü kesilmeli.
Meclis"te, Danışma Kurulu tarafından alınan kararlar lehine ve aleyhine görüşlerin aktarılmasına son verilmeli.”
Bülent Arınç"ın bu hazırlığı Tunceli Bağımsız Mililetvekili Kamer Genç"in her konuda söz almasının Meclis çalışmalarını aksattığı iddiasıyla yaptığı ifade edildi.


AKŞAM