Kuşadası'nda eşi, üç kızı ve torunları ile bu büyük günü heyecanla bekleyen Mücella Emgin, hayatının en mutlu günlerini yaşadığını ifade etti. Pazartesi günü düzenlenecek tören için davet aldığında büyük bir heyecan yaşadığını ve gözyaşlarına hakim olamadığını söyleyen Emgin, törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da katılacağını öğrendiğinde bu heyecanının daha da arttığını bildirdi. Alacağı ödülün; gösterdikleri özverili, başarılı ve yararlı çalışmalar, ülkemize önemli
katkılarda bulunmalarından dolayı ''TBMM adına teşekkür'' ödülü olduğunu ifade eden Emgin, doğma büyüme Kuşadalı olduğunu, kendisini bu güne kadar hep eğitime hayır işlerine adadığını söyledi. Kendi adına ait Mücella Emgin Anaokulu'nun 2004 yılında faaliyete geçtiğini söyleyen Emgin, okulun 1998 yılında 2 bin metrekare alan olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlandığını anlattı.
Okulda 120 öğrenci bulunduğunu söyleyen Emgin, şöyle konuştu:
''Doğma büyüme Kuşadalı Mustafa Adalıoğlu'nun kızıyım. Dört kardeşiz. 1942 doğumluyum. 1962 yılında evlilik yaptım. Çocukları çok seviyorum. Bu güne kadar yaptığım her hayır işini özenerek yaptım. Okul haricinde babamın adına cami yaptırdım. Cumhurbaşkanı Süleyman Demir'in elinden ödül alırken tarif edilemeyecek bir duygu yaşadım. Pazartesi günü de TBMM üstün hizmet ödülü alacağım. İnanın şok yaşadım. Böyle bir şey aklımın ucunda yoktu çok duygulandım.''
Bu okulun yapılacak arsası için bürokratik bazı sorunlar yaşadıklarını da anlatan ve sürekli Valilik ile irtibata geçtiklerini söyleyen Emgin, ilkokul için 23 dönüm, kendi adına verdiği arsa için de 2 bin dönüm bağışta bulunduğunu anımsattı. ''Tarif edilemeyecek bir gurur yaşıyorum'' diyen Emgin, kendisinin ayrıca bir çok öğrencinin eğitimini üstlendiğini belirtti.
Eşi İbrahim Zeki Emgin'in, kendisinin alacağı ödülden dolayı son derece duygusal olduğunu ve ağladığını belirten Emgin, herkesin eğitime destek vermesini istedi.