Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adana, Hatay, K.Maraş, Osmaniye, Aksaray, Niğde, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, öğle saatlerine kadar Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esecek.
UYARILAR
Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; Adana, Hatay, K.Maraş, Osmaniye, Aksaray, Niğde, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
Buzlanma ve don uyarısı: İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.