Kuşatak Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nin hizmete girmesinden sonra, tesis işletim bedeli olarak işyerlerinden ve meskenlerden katı atık bertaraf ücretlerinin alınması Söke Belediyesi'nde karmaşıklık yarattı.
2011 yılı eylül ayından itibaren meskenlerde su faturasına 50 kuruş ilave edilerek alınmaya başlanan katı atık bertaraf ücretleri, işyerleri için sınıflandırma bir türlü yapılamazken, Söke Belediyesi nasıl bir yöntem izleyeceğini belirleyemedi.
Esnafların tepkisi olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, ''Hata yaptık, hatamızı düzeltiyoruz'' dedi.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, meskenlerden ton başına alınan 50 kuruşluk katı atık bertaraf bedellerini de düşüreceklerini söyledi.
Tuna, şunları kaydetti:
''2010 yılı ekim ayından itibaren meskenlerden, kullandıkları suyun ton başına 50 kuruş alınan katı atık bertaraf bedellerini de düşüreceğiz. İşyerlerinden alınacak katı atık bertaraf bedelleri sınıflandırılması yapılırken, meskenlerden alınan bedel de görüşülecek. 50 kuruşluk bedelin ne kadar düşeceği belli değil. Bütçe komisyonu olarak yapacağımız çalışmada bu bedel mutlaka düşecek. Diyelim ki, bütçe komisyonu meskenlerden alınan 50 kuruşluk katı atık bertaraf bedellerini 35 kuruşa düşürdük. Bu aradaki 15 kuruşluk fark için mahsuplaşma olmayacak.''
Levent Tuna, Söke Belediyesi'nin vatandaştan toplam 6 milyon 200 bin TL alacağının olduğunu sözlerine ekledi.