Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı başkanlığında yapılan toplantıya, belediye meclis yeleri, okul müdürü, jandarma karakol komutanlığı, muhtarlar, site ve kooperatif yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve esnaflar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Sandalcı, hazırlamış olduğu slayt gösterisinde ana başlıklarla beldedeki kalıcı nüfusun artırılmasının öneminden söz etti. Sandalcı “Kalıcı nüfusun artması ile İller Bankasından alınan pay artacak ve bu pay hizmete yansıyacaktır. Resmi Kurum Norm kadrolarının artması, doktor, hemşire, sağlık personeli, belediye memur ve işçi sayısının artması anlamına gelecektir. Mevcut konutu olanların ikametlerini, birinci adres olarak Akbük"e taşımak gerekir” dedi.

Toplantıda, Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Fahri Çelik söz alarak “Beldemizde özellikle kış aylarında, ev sahiplerinin burada bulunmamasını fırsat bilip, hırsızlık olayları artmaktadır. Bizlerin her mahalde aynı anda bulunması mümkün değil. Vatandaşlarımızın kolluk kuvvetlerine yardımcı olması gerekmektedir. Sizlerden ricam, site ve kooperatiflerinizde, bekçi bulundurmanız ve gördüğünüz herhangi bir şüpheli durumda, Jandarmayı arayarak bilgilendirmeniz, haber vermenizdir. Halkın duyarlı olması, olaylar karşısında mağdur kalmamanızı ve bizlerinde olaylara daha kısa zamanda müdahalede bulunmamızı sağlayacaktır” dedi.

Toplantıda dile getirilen görüşler önümüzdeki günlerde yapılacak olan toplantıda bir program dahilinde gerçekleştirileceği belirtildi.