Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aydın milletvekili adaylarının tanıtım programına katılmak üzere Aydın'a geldi.

Kültür Merkezi'ndeki tanıtım programına katılan Arınç'a partililer büyük ilgi gösterirken, Arınç zaman zaman yürümekte zorlandı.

AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç'un katılmadığı programda konuşan İl Başkanı Sadık Atay yeni dönemde daha fazla vekille Aydın'ı temsil edeceklerini söyleyerek, Arınç'a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Aydın'da en fazla vekil çıkarmalıyız. Referandum da yüksek oranda hayır çıkması bizleri üzmüştür. İnşallah bu defa tabloyu tersine çevirmeyi başaracağız. Sevgili arkadaşlar,şimdiden söylüyorum, ben listeye giremedim diye konuşanların partide yeri yoktur. AK Parti'de herkese görev var. Herkes hata yapabilir. Bu işin bir ölçüsü yok. Nefsinize zor gelse bile tahammül etmeyi bileceğiz. Ayrıca biz kontenjan kullanmıyoruz Aydın'da. Bakın CHP Aydın'da birbirine girdi. Tekrar ediyorum aday belirlemesi sonrasında fitne çıkartılmamalıdır. Sen Ak Partili misin, değil misin ona bak. Sonuçta 12 Haziran günü Türkiye'nin yüzü gülecek" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ülke genelinde AK Parti"den aday adayı olan kişi sayısının 6 bine ulaştığını belirterek, "Eğer rahatlıkla herkes kanaatini ifade edip "aday adayı olacağım" dese, adaylarımızın sayısı 10 bini geçebilirdi" dedi.

31 aday adayının tanıtımı sonrası bir konuşma yapan Arınç, Aydın"da mevcut üç milletvekiliyle birlikte aday adayı sayısının 34"e ulaştığını, bu aday adaylarının gurur duyulacak cesaret gösterdiğini belirtti.

AK Parti"nin Aydın"da birinci parti olması gerektiğini ifade eden Bakan Arınç, milletvekillerinin en az üçte ikisini alabilecek güçte olduklarını, belirleyecekleri 7 adayın da meclise gönderilmesinin işten bile olmadığını söyledi.

Tüm anketlerde AK Parti"nin çok güçlü olduğunun görüldüğünü ifade eden Arınç, "Bu hazıra konmak, yan gelip yatmak, "nasıl olsa rahatız" deyip ihmalde bulunmak demek değil. Biz milletin önüne çıkacağız, takdir ederse oy verecek.

Herkese ulaşmamız, yanlış kanaatleri düzeltmemiz lazım. "Biz bunları yaptık daha iyisini yapacağız, Türkiye çağ atlayacak. 2023"de Türkiye her yönüyle kalkınmış Büyük Türkiye olacak" demeliyiz. Bunları herkese anlatmamız gerekiyor. Gayret edersek seçim sonuçlarından hepimiz mutlu olacağız" dedi.

AK Parti"ye çok büyük bir ilginin bulunduğunu, aday adaylığı müracaatı sayısının bildiği kadarıyla 6 bine ulaştığını dile getiren Bakan Arınç, şöyle konuştu: "Bunu 5 bin 500 kabul edersek tam 10 liste aday müracaatı var. Başka partilere bu ilgi alaka yok. Hatta biz "ben de aday adayı olsam mı" diyenlere "aman ha" diyerek bunu 5 bin 500"lerde tuttuk. Bürokratlara, belediye başkanlarına, il genel meclisi, belediye meclisi üyelerine "yok" dedik. Eğer rahatlıkla herkes düşüncesini, kanaatini ifade edip, "ben de aday adayı olacağım" dese, adaylarımızın sayısı 10 bini geçebilirdi. "Herkes işine baksın, görevinizi yapın" dedik. Yani engellemeye çalıştık, ricayla, minnetle. Birileri bundan pay çıkarmasınlar bizde zorlamak yok. Herkes işini güzelce yapsın demek, bir tavsiyedir." Şanlıurfa"da aday olacak milletvekili sayısının 20 misli aday adayının çıktığını, bu oranın Aydın"da 5 misli olduğunu belirten Arınç, Ege Bölgesinde bu işlerin daha ölçülü yapıldığını ifade etti.

KÜSKÜNLÜK YAŞANMAMASI UYARISI Aday adaylarıyla ilgili ellerinde doneler bulunduğunu, teşkilatın kanaatlerinin değerlendirileceğini, mülakatlar ve anket yapılarak bir karara varılacağını dile getiren Arınç, ortaya çıkacak sıralamanın bir kul işi olacağını, hatalar olabileceğini ifade ederek küskünlük yaşanmaması konusunda uyardı.

7 kişi seçilecekse 25 kişinin liste dışı kalacağını; bu 25 kişinin aday olacak 7 kişiye ellerinden gelen tüm desteği vereceğini belirten Arınç, şöyle konuştu: "(Ben listeye giremedim, vay onlar zaten kötü insanlardı) diyenlerin AK Parti"yle ilişkisi yoktur. "Beni 7"ye koydular, benim yerim 1"di, 2"ydi" diyenin AK Parti"yle gönül bağı kopmuş olur. Bunun yarını da var. Başka seçimler de var.

"Ben bu seçimde olamadım, tüm gemileri yaktım, artık yokum" diyen kendi kaybeder.

Aydın"da beklemediğimiz şey şudur. Aday adayları sıralaması yapıldıktan sonra kesinlikle fitne, fesat, dedikodu, soğukluk ve aleyhte çalışmak olmamalıdır." Arınç, Aydın"da kontenjan adayı göstermediklerini, ana muhalefet partisinin ise şimdiden kontenjan adaylığı konusunda birbirine girdiğini söyleyerek, AK Parti"nin 2002"den günümüze kadar yapılan seçimlerdeki performansıyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

AK Parti"nin 4 büyük seçimden ve 2 referandumdan başarıyla çıktığını, sabıkası, mağlubiyeti olmayan, başarıları ve zaferleri olan bir parti olduklarını anlatan Arınç, üç ay sonra bu zaferlere bir yenisinin ekleneceğini kaydetti.

AK Parti"nin başarısında milletin kendilerine duyduğu güvenin etkili olduğunu, milletin siyasette "Demirel ve çevresindekilerden kurulu fotoğraf" yerine kendilerinin oluşturduğu "aile fotoğrafını" tercih ettiğini dile getiren Bakan Arınç, "Millet, "sizden yalan çıkmaz, sizden ancak dürüstlük olur, yolsuzluk çıkmaz, haramı helali bilirsiniz. Siz milletin alın terini cebine akıtacak haysiyetsizlerden değilsiniz" demiştir" diye konuştu.

Arınç, seçimlerde önlerine çıkan engellere rağmen başarılar elde ettiklerini, kendileri üzerinde çeşitli oyunlar oynanmaya çalışıldığını ifade etti. Recep Tayyip Erdoğan"ın meclise girdiği dönemde bazı kesimlerin, dönemin başbakanı Abdullah Gül"e "Bu adam dursun bakalım" dediğini, ancak Gül"ün "Başbakanlık ona layıktır ve hakkıdır" dediğini aktaran Arınç, bazı kesimlerin de korkutmaların sonuç vereceğini düşündüğünü belirtti.

Arınç, "Hep eski alışkanlıklar, Bunlar AK Parti"nin dik duruşuna, cesaretine kararlı siyasetine alışamamış insanlar. Zannettiler ki "höt dersek korkacaklar, şapkasını alıp kaçıp gidecekler." Şapkayı alıp kaçmak devri değil, şimdi milletin emanetine sahip çıkma devri" dedi.

8 yıldır tüm fitne, balyoz, kafes ve diğer hesaplara karşı durduklarını, Allah"a güvenip millete dayanarak tek başına iktidar olduklarını belirten Arınç, Türkiye"nin hizmetlerle başka bir seviyeye geldiğini, sağlık reformu, bölünmüş yollar, otoyollar, yüksek hızlı trenlerin yapıldığını, işsiz oranının yüzde 14"den yüzde 10"a gerilediğini, 2023"de hedefin kişi başına 25 bin dolar milli gelir olduğunu sözlerine ekledi.

Adaylarla beraber toplu fotoğraf çektiren Arınç, sonra incemelerde bulunmak üzere Cihanoğlu Külliyesi'ne geçiş yaptı.

Arınç, Polisevi'nde yiyeceği öğle yemeğinden sonra Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti. Arınç'ın belediye ziyareti sırasında AK Parti Aydın Milletvekilleri Atilla Koç, Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk, Parti Disiplin Kurulu Üyesi Semiha Öyüş, İl Başkanı Sadık Atay, Kadın Kolları İl Başkanı Demet Pilevneli ve AK Partili belediye başkanları da bulundu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ziyarette "Özlem Hanımı ziyaret etmek istedim kendisiyle Meclistede beraber çalışıyorduk. Kendisini takip etmeye çalışıyorum. Başarılarının devamını dilerim "dedi. Başkan Çerçioğlu da, "Sayın Arınç'ın ziyareti bizleri son derece mutlu etmiştir. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

ARINÇ: -''İFTİHARLA SÖYLÜYORUM, SON 8 YILDA RESTORE EDİLEN VAKIF ESERİ SAYISI 3 BİN 500'DÜR. ORTALAMA YILDA 350 ADET VAKIF ESERİNİ RESTORE EDİP YENİDEN HAYATA GEÇİRDİK''

 Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son 8 yılda restore edilen vakıf eseri sayısının 3 bin 500'ü bulduğunu, vakıf bilinci içinde eserleri gelecek nesillere taşımaya çalıştıklarını belirtti.
     Arınç, Aydın programı kapsamında, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aydın Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından restore edilen,İlim Yayma Cemiyeti tarafından Bilgi ve Kültür Evi olarak kullanılacak Cihanoğlu Camisi Medresesi'nin açılış törenine katıldı.
     Bakan Arınç, törende yaptığı konuşmada, son 8 yılda vakıflarla ilgili çok güzel gelişmeler yaşandığını belirterek, vakıf medeniyetinin çocukları olduklarını, ecdadın çok sayıda cami, medrese, külliye, han ve kervansarayı miras bıraktığını söyledi.
     2008'de yenilenen Vakıflar Kanunu ile cemaat vakıflarını da kendilerinin desteklediğini, Türkiye'de 161 tane cemaat vakfı bulunduğunu, Türk uyruklu ama farklı inanç mensupları ve etnik kökenlere ait vakıflar da bulunduğunu belirten Arınç, bu vakıfların gayrimenkulleri içinde kiliseler, hastaneler ve okulların da bulunduğunu anlattı.
     Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak sadece cami, külliye değil 5 adet kilisenin de restorasyonunu yaptıklarını ifade eden Arınç, farklılıkların zenginlik olduğuna inandıklarını söyledi.
     Geçmişten miras kalan vakıf eserleri içinde sahipsiz kalanlar, yıkılanlar, satılanlar, amacından farklı kullanılanlar olduğunu belirten Arınç, ''Çok şükür son yıllarda, iftiharla söylüyorum, son 8 yılda restore edilen vakıf eseri sayısı 3 bin 500'dür. Ortalama yılda 350 adet vakıf eserini restore edip yeniden hayata geçirdik'' dedi.
     İlim Yayma Cemiyeti'nin 60 yıldan bu yana faaliyet gösterdiğini, yüzlerce yurdu olduğunu, binlerce öğrenciye eğitim hizmeti verdiğini ifade eden Bakan Arınç, vakfın son olarak Sabahattin Zaim adına bir üniversite de kurduğunu söyledi.
     Vakıflar Genel Müdürlüğünün eserleri sadece kendi bütçe kaynaklarıyla restore etmediğini, yap-işlet-devret, restore et-kullan modeliyle gelir getirebilecek vakıfları ihale etiklerini belirten Arınç, buradan gelen gelirle vakıf eserlerinin ihyası için çalıştıklarını anlattı.
     Vakıf eserlerinin kullanılarak korunabileceğini belirten Arınç, şöyle konuştu:
     ''Vakıf, inancımıza ait bir kurumdur. Her vakfedilen eserin vakfiyesinde dua vardır, beddua vardır. Dua, vakıf amacına uygun olarak kullanılırsa, beddua ise bundan sapılırsa. Geçmişte tüm yöneticiler vakıf eserlerine el sürerken korkmuşlardır. Tabii istisnaları da yok değil. Camilerin bile satıldığı, çok büyük medreselerin başka noktalara geldiği günler de yaşanmıştır. Ama çok şükür bugün artık vakıf bilinci içindeyiz, onlara sahip çıkıyoruz, bizden sonraki nesillere aktarmak için gayret sarf ediyoruz.''
     Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç daha sonra Bilgi ve Kültür Evi'ni inceledi.