Ligin ikinci yarısında Servet'i genellikle yedek kulübesinde oturtan Rijkaard, yönetime de verdiği raporda savunma oyuncusunun satılmasını istemişti. Ancak Servet'i Ay-Yıldızlı ekibin ABD'de yaptığı 3 özel maçta 90 dakika oynatan Hiddink'in vatandaşı Rijkaard'la bir görüşme yaparak, "Servet'in takımda kalması hem G.Saray'a hem de A Milli Takım'a faydalı olur. Servet, çok kaliteli bir oyuncu." diye konuştuğu öğrenildi. Rijkaard'ın da Hiddink'le yaptığı bu görüşmenin ardından yıldız futbolcunun satışından şimdilik vazgeçtiği ifade edildi.

Geçen yıl 8 milyon 500 bin Euro bonservis bedeliyle Marsilya'ya transferi son anda gerçekleşmeyen Servet Çetin'in bu sezon da Sarı-Kırmızılı takımda kalıp kalmayacağı henüz netlik kazanmadı. Sezon sonunda oyuncular hakkında yönetime rapor veren Rijkaard, Servet için, "Savunmada istediğim şekilde oyun kuramıyor. Topu yanındaki arkadaşına düzgün bir şekilde veremiyor." şeklinde konuşarak satışına onay vermişti. Yıldız futbolcunun talipleri ise Sarı-Kırmızılı yönetimin istediği yüksek bonservis bedeli sebebiyle Servet'in transferinden vazgeçmek zorunda kalmıştı. Henüz Servet için yönetime resmi bir teklif gelmezken, A Milli Takımlar Teknik Direktörü Guus Hiddink'in Servet'e sahip çıktığı kaydedildi. Türkiye'nin ABD kampında Çek Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda ve ABD ile oynadığı hazırlık maçlarında Servet'i 90 dakika sahada tutan Hollandalı teknik adam, yıldız futbolcunun performansına da hayran kaldı.

2014 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçlarında savunmanın göbeğinde Servet'i oynatmayı planlayan Hiddink'in Rijkaard'la bir görüşme yaparak, "Çok özverili ve mücadeleci bir oyuncu. Savunma anlayışı da gayet iyi. Kafası rahat bir Servet hem G.Saray'a hem de milli takıma çok faydalı olur." dediği belirtildi. Hiddink'in bu olumlu görüşünden sonra Rijkaard'ın da Servet'in yüksek bir bonservis bedeliyle satılmaması halinde Sarı-Kırmızılı takımda kalması yönünde yönetime görüş belirttiği öğrenildi.

(Zaman)