Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, FETÖ'cü polis Mevlüt Mert Altıntaş tarafından 19 Aralık 2016 öldürülmesiyle ilgili soruşturma derinleşiyor.

Altıntaş'ın mahrem abisinin de bulunduğu 28 sanık hakkında dava açan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine ilişkin görüntülerin TRT 1 Ana Haber Bülteni’nde yayımlanması nedeniyle yürüttüğü soruşturma kapsamında TRT’ye operasyon yaptı.

SUÇ FETÖ ÜYESİ OLMAK

İlk iddianamede 'suikast görüntülerinin TRT'de yayınlanmasıyla ilgili yer alan tespitler' kapsamında hareket geçen savcılığın dosyasında 15 şüpheli bulunuyor. Bu şüphelilerden 4'ünün Karlov suikast soruşturması kapsamında daha önce ifadelerinin alındığı belirtildi. 

ERHAN ÇELİK DE LİSTEDE

Savcı Adem Akıncı, görüntülerin yayımlanması nedeniyle TRT çalışanları hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında çarşamba günü harekete geçti. 7 TRT çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Örgüt üyeliği ile suçlanan ve TRT haber koordinatörü, muhabir, kameraman ve görüntüleri montajlayarak yayına hazır hale getiren montajcıların da aralarında bulunduğu 6 şüpheli, önceki gün gözaltına alındı. Şüphelilerin Emniyet’teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün savcılık sorgusu için Adliyeye sevk edildi. Öte yandan gözaltı listesinde o dönemde TRT 1 Ana Haber Bültenini sunan ve Karlov'un vurulma anına ilişkin görüntüleri yayınlanma talimatı verdiği iddia edilen Erhan Çelik'in de bulunduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında polis, Çelik'in evine gitti. Ancak evinde olmadığı anlaşılan Çelik için polis tutanak tutarak adresten ayrıldı.

Kanak: www.gaste24.com