Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Çorum'da oğluyla kavga eden Tunç Taşar ile Kaan Hakverdi’yi okul servisinde tabancayla vurarak, öldüren ve hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan eski muhtar Selfet Başkuş, ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Başkuş, “Üzerimde bulunan silahla 5 ya da 6 el ateş ettim. Kendimi kaybettiğim için detayları hatırlamıyorum” dedi.

Olay, 12 Mart'ta, Çorum Alaca ilçesi İmat köyünde meydana geldi. Eski muhtar Selfet Başkuş (58),, oğlu Z.E.B. ile aynı okul servisini kullanan Tunç Taşar (14) ve Kaan Hakverdi’yi (13) kavga ettikleri gerekçesiyle araçta tabancayla vurdu. Taşar ve Hakverdi, ağır yaralı kaldırıldığı Alaca Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olayın ardından yakınına giderek, "Ben çocukları vurdum, oğlum size emanet" diyen Başkuş, jandarmaya teslim oldu. Mahkemece tutuklanan Selfet Başkuş hakkında Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'çocuğun ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi kasten öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 



Sanık Selfet Başkuş, yargılandığı davada bugün ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Başkuş, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada ölen çocukların aileleri ile taraf avukatları da yer aldı.

"OĞLUMA NEDEN CİNSEL TACİZDE BULUNDUKLARINI SORDUM"

Duruşmada savunma yapan Selfet Başkuş, hayatını kaybeden çocukların, oğluna tacizde bulunduklarını iddia etti. Olay gününü anlatan sanık Başkuş, şunları söyledi:

'CİNAYET SEBEBİNİ KENDİNCE HAKLI GÖSTERMEYE ÇALIŞTI'

Öldürülen Tunç Başar‘ın avukatı Eşref Kaya ise duruşma sonrası yaptığı açıklamada “2 çocuğumuzun servis aracında öldürülmesi ile ilgili tutuklu sanık cinayeti itiraf etti fakat cinayeti işleme sebebini kendince haklı göstermeye çalışarak kendi çocuğunu öne sürmektedir. Sanığın bu ifadesi sadece acılı ailelerin acılarını artırmıştır. 2 çocuğu geri getirecek bir durum değil” dedi.