Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İstanbul Avcılar'da metrobüste maske takması için uyarıda bulunduğu kişi tarafından darbedilen güvenlik görevlisi, kırılan gözlük camlarının batmasıyla tek gözünü kaybetti.



Olay, Avcılar’da Mecidiyeköy istikametine giden metrobüste 25 Haziran 2021’de meydana geldi. 

Şirinevler’e gitmek için metrobüse binen özel güvenlik görevlisi Şükrü Turan, maskesiz olan Ömer Senem’i maske takması yönünde uyardı. Ömer Senem de, “Ben maskeyi takmıyorum, bana maske taktıracak kimse varsa gelsin taktırsın” karşılığını verdi. 

Diğer yolcuların da maske takması için uyardığı Ömer Senem, sinirlenerek, 48 yaşındaki Şükrü Turan’a yumruklar atmaya başladı. 

Kırılan gözlük camları gözüne batan Turan, kanlar içinde kaldı. Gelen polis ekipleri, Şükrü Turan’ı hastaneye götürürken, Ömer Senem’i de gözaltına aldı. Turan gözünden 3 defa ameliyat edildi.



Küçükçekmece Polis Merkezi Amirliği’nde ifadesi alınan Ömer Senem, nefes almak için maskesini çıkardığını, bu sırada Şükrü Turan’ın “Maske tak” diyerek kendisini uyardığını söyledi. Nefes aldıktan sonra takacağını söylemesine rağmen Turan’ın “Biz de nefes alamıyoruz tak maskeni” diyerek eline vurduğunu iddia etti. 

Ömer Senem ifadesinde sinirlerine hakim olamadığını, aralarında karşılıklı arbede çıktığını, yolcuların kendilerini ayırdığını belirtti. Kendisine tekrar tokat atması üzerine sinirlenerek, Turan’a yumruklar attığını ifade etti. Ömer Senem de Turan’dan şikayetçi oldu. Şüpheli Ömer Senem’in emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.