Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son duyurularda ve haritalı paylaşımlarda bugün başlayacak olan yağışlı havanın hafta sonuna kadar etkili olacağı belirtildi. Yağmurların yer yer sağanak yağışlara dönerek sel baskınlarına neden olacağı belirtilen duyurularda vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlük hava tahmin raporuna göre bugün başlayan yağmurlar cumartesi gününe kadar yurdu etkisi altıona alacak. İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova, Osmaniye, Sinop, Artvin, Erzurum, Ardahan, Adana ve Kahramanmaraş'ta etkili olması beklenen yağışların zaman zaman şiddetlenerek sele neden olacağı açıklandı. için yağış uyarısında bulundu. Yağışlarla ilgili saat de veren Meteoroloji, sele karşı dikkatli olunmasını istedi.

Yağışların, Denizli ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın batısının iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Kaynak: Karar