Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Salı günü tüm Müslüman aleminin farklı coğrafyalarda iştirak edeceği Kuban Bayramına çok az bir zaman kaldı. Vekaleten kurban kesmek isteyenler güvenilir dernekleri araştırmaya başladı. Halkın en çok tercih ettiği derneklerin başında Kardeş Eli Derneği geliyor. Peki Kardeş Eli Derneği Kimin, güvenilir mi? sorusunu sizler için haberimizde ele aldık…

Kardeş Eli Derneği 2003 yılında hizmet vermeye  başlamıştır. 2003 yılında yeni oluşum içinde olan dernek 3 yıl boyunca gönüllüler tarafından çalışmalarını yürütmüş, 2006 yılında İstanbul’da resmi olarak kurulmuştur. Kardeş Eli Derneği’nin temel amacı dünyadaki yardıma muhtaç tüm mazlumlara destek olmaktır. Dernek kurulduğu günden itibaren dünyanın birçok yerinde faaliyet göstermiştir.

Kurban hisse bedelini bu yıl 595 lira olarak belirleyen dernek, kurban bayramı için yurt içi ve yurt dışı olmak üzere çalışmalarını iki farklı şekilde yürüteceğini bağışçıların hisselerinin ihtiyaç sahiplerine en doğru şekilde ulaştıracağını belirtiyor.



2006 yılından itibaren kurumsal bir yapı olarak faaliyet gösteren Kardeş Eli Derneği misyonların “Yeryüzünde paylaşma ve yardımlaşmanın egemen olması için kardeşlik bilinciyle dünyanın her yerinde muhtaç ve mazlum bütün insanlara ihtiyaç duydukları yardımları gerçekleştirerek her insanın iyi yaşam şartlarında yaşamasına öncülük etmek.İnsan haklarını ihlal eden her türlü politika ve ideolojiye karşı insanlığın yanında olarak gerekli çalışmaları gerçekleştirmek” şeklinde açıklıyor.

Dünyanın tüm coğrafyasına destek bulunan dernek vizyonlarını ise “Savaşların, doğal afetlerin ve kıtlıkların neden olduğu olumsuzluklara karşı insanlara sürdürülebilir proje ve desteklerle yardım etmek.Yardıma ihtiyacı olan bölge ve insanların sesini duyurmak.Kalıcı eserler ile sürdürülebilir projeler geliştirerek yardıma ihtiyacı olan bölgelerin desteksiz kalkınmalarına yardımcı olmak.” şeklinde ifade ediyor.

Başta ülkemiz olmak üzere Asya ve Ortadoğu’nun birçok bölgesinde, aktif olarak faaliyet gösteren Kardeş Eli Derneği, çalışma ilkelerini ise şu maddeler ile özetliyor;

-Yardımlaşma faaliyetlerinde öncü olmak

-Yardıma ihtiyacı olan tüm canlıların yanında olmak

-Din, dil, mezhep, ırk ayırt etmeksizin yardım etmek

-Şeffaf olmak

-Yardımlaşma ve paylaşma kültürü için çalışmak

-Mağdur insanların sesi olmak

-Sürdürülebilir projeler geliştirmek