Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye sınırına sığınıp zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren Suriyeli aileler için İdlib’in altı ayrı bölgesinde toplamda 610 briket ev inşa etti. Hayırseverlerin desteğiyle tamamlanan briket evler için açılış merasimi düzenlendi. Pandemi tedbirleri kapsamında az katılımla gerçekleşen törene İsmailağa Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Seyfettin İnanç, İDDEF İcra Kurulu Başkanı Mehmet Turan ve İDDEF İcra Kurulu Üyesi Muhammed Taşören Hocaefendiler katıldı.



Dualar ve kurdele kesilmesiyle açılışı yapılan Meşhed Ruhin bölgesindeki briket evlerde kalan aileler İDDEF yetkililerini Türk ve Suriye bayrakları ve geleneksel kıyafetleriyle karşılayıp selamlayarak, sevinç gösterisinde bulundu.

Açılışı sonrası açıklamalarda bulunan İsmailağa Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Seyfettin İnanç Hocaefendi, “Suriye’nin İdlib şehrinin Meşhed Ruhin bölgesindeyiz. Zor şartlar altında çadırlarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz hayırseverlerimizin desteğiyle tamamlanan briket evlere yerleştiler. Bu bölgede yaklaşık 200 adet briket evimiz var. Hepsi briketle inşa edilerek, tavanları betonarme yapıldı. Her evimize su deposu katılarak içerisine tuvalet, mutfak inşa edildi. Her ailemiz rahat bir şekilde yaşayabileceği güzel evler oldu. Kardeşlerimiz için yapılan briket evler büyük bir hizmet sundu. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Şuanda İdlib’in altı ayrı bölgesinde 610 adet briket evimiz var. Yapımlar hayırseverlerin desteğiyle devam ediyor. Briket evlerimizin bulunduğu bölgede ayrıca mescit ve medrese inşa edeceğiz” dedi.

BİZİM HABER MERKEZİ