Erdoğan'dan S-400 ve F-35 açıklamaları:

Bizim Rusya ziyaretimizin bu defa, üst düzey stratejik konsey toplatımızın Rusya ayağıdır. Burada S-400 önemli bir yer tutuyor. ABD'nin söylemleri çok yanlış. Biz S-400'le ilgili süreci bitirdik. Ödemelerimiz devam ediyor. ABD'ye teklifimiz vardı. Ama ABD bize uygun şartlarda Patriotlarda tanımadı. Biz de şu anda oraya sıcak bakmıyoruz. Temmuz ayında da S-400 teslimatı başlayacak.

"4'ÜNCÜ F-35 DE GELECEK"

F-35 konusunda önüne gelen bir şey söylüyor. 3'üncüyü de teslim ettiler, 4'ncü de kısa sürede gelecek. Bizim pilotlarımız bir general öncülüğünde çalışmaları yürütüyorlar.

NATO Genel Sekreterinin yaptığı konuşma da manidardır. Yaptırım doğru değildir. Şimdi de Stoltenberg'in süresi 2022'ye kadar uzatıldı. İkili ticaret hacmimizi görüşeceğiz. Doğal gaz noktasında Rusya ile olan ilişkimiz çok güçlü. Bunlarla birlikte aramızdaki kültürel, sanat noktasındaki ilişkileri de görüşmek suretiyle, arkadaşlarımızla bir brifingle bunları görüşeceğiz.

Çok akıllıca, çok planlı bir taşıma sürüyor. Bugüne kadar olmamış bir taşıma işlemi var. Buradaki taşıması yapılan bütün elektrik, elektronik aletler çok hassas. Bunların taşınması söz konusu. Bu işin takibini arkadaşlar yapıyor. Önümüzdeki hafta her şey rayına oturacak. Dünyanın en büyük havalimanı uygulamada adımlarını atacağız.