Vatandaşlar, bir yolcu minibüsü ile demir bariyerlerin arasında kalarak yaralanan Açıkgöz'ün yerde yaklaşık yarım saat ambülans beklediğini öne sürdü.

Kaza, D-Karayolu Göztepe köprüsü Maltepe istikametinde meydana geldi. Sabah saatlerinde çalıştığı koleje gitmek için evinden çıkan Görsel Yönetmen Ömer Çağatay Açıkgöz, Göztepe köprüsü altındaki otobüs duraklarına geldiğinde Gebze-Harem hattında çalışan 34 M 5775 plakalı yolcu minibüsünün solundan hızla geçmek istedi. Yoğun trafik nedeniyle minibüs ile bariyer arasında kalan Açıkgöz'ın otomobili, kontrolünü kaybederek demir bariyerlere çarptı. Çarmanın etkisiyle yere düşen Ömer Çağatay Açıkgöz, yaralandı. Kazayı gören duraktaki vatandaşlar ve yoldan geçen sürücüler, Açıkgöz'ün yardımına koştu. Kaburgalarında kırık olduğu tahmin edilen yaralı için olay yerine ambulans çağrıldı. Bu sırada ilk müdahale olay yerindeki vatandaşlar ve polis ekipleri tarafından yapıldı. Bu arada vatandaşlar, Açıkgöz'ün yaklaşık yarım saat yerde ambülans beklediğini öne sürdü. Daha sonra gelen ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan grafik ve tasarım uzmanı Ömer Çağatay Açıkgöz, tedavi altına alındı.

Kazaya karışan minibüs şoförü Murat Toygar, Görsel Yönetmen Açıkgöz'ün çok süratli olduğunu, bariyerle minibüs arasında sıkışarak düştüğünü söyledi.

Yaralının hastaneye gönderilmesinden sonra lüks motor ve yolcu minibüsü çekicilere bindirilerek kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.