Büyük bir tehlike atlatan yolcu ve mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, 2 yolcunun hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.

İngiliz havayolu şirketi British Airways'e ait 8456 sefer sayılı yolcu uçağı, Londra City Havalimanı'na inişi sırasında büyük tehlike atlattı.

Amsterdam'dan geldiği belirtilen uçağın ön iniş takımında oluşan arıza nedeniyle uçakta bulunan 71 yolcu ve mürettebat, büyük panik yaşadı.

Kazanın uçağın ön iniş takımındaki bir arızadan kaynaklandığı öne sürülürken, görgü tanıkları da uçağın ön lastiğinin piste değdiği anda kırıldığını ifade etti. British Airways sözcüsü, uçağın pistten çıkmadan durmayı başardığını ve yolcuların acil çıkış kapılarından tahliye edildiğini açıkladı.

Öte yandan yaşanan kaza nedeniyle havalimanı uçuş trafiğine kapatılırken, tarifeli uçuşların başka havalimanlarına yönlendirildiği, kalkış yapacak uçakların ise beklemeye alındığı kaydedildi. Londra'nın güneydoğusunda bulunan havalimanı, yolcu yoğunluğu açısından küçük bir havalimanı olarak bilinirken, geçtiğimiz yıl 3.3 milyon yolcunun ağırlandığı havalimanının genellikle iş seyahati gerçekleştiren yolcular tarafından kullanıldığı belirtildi.

SABAH