Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile yaşadığı tartışmalar ardından Sezen Aksu aracılığıyla Türkan Saylan'a destek olmaya çalışarak yazdığı mektuplarla gündemden düşmeyen müzisyen Fazıl Say, konserlerini 'kapalı gişe' vermeye başladı.

Say'ın önceki gün Cemal Reşit Rey'de verdiği konseri 1000 kişi izledi. Fiyatları 17-26 TL arasında değişen biletlerin tamamı satıldı. Salona girmek isteyen müzikseverler için koltuklar yetmeyince sahnenin ortasına kadar sandalye kondu. Fazıl Say'a sanatçı dostları da sahneye çıkarak destek verdi. Güvenç Dağüstün, Çağ Erçağ, Ayla Erduran ve Tolga Salman ile ortak bir konser veren Say ve konuk sanatçılar, izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Daha ne kadar sessiz kalacaksın?
TÜRKAN Saylan'ın evinin aranması tartışılırken, Say, bir mektup daha kaleme aldı. Bu kez muhatabı Sezen Aksu oldu. Minik Serçe'ye sitem eden Say, 'Sezen Aksu, bir tek sorum var; Daha ne kadar sessiz kalacaksın? Türkan Hoca'yı o halde görünce için acımadı mı? Masum değiliz hiçbirimiz... (...) Çok ihtiyaç var kadın sana... Haydi! Haydi!...' dedi. Ertesi gün bir haber bülteninde canlı yayına bağlanan Aksu 'Türkan Hoca'nın vicdanlı bir asker olarak emrindeyim' diye konuştu.

ÇYDD için günde 7 konser veririm
SAY, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkan Saylan'ın, Ergenekon soruşturması kapsamında evinin aranmasının ardından konser için gittiği Tokyo'dan bir mektup yazdı: Laik bir ülkenin aydınlık gençliği için hayatı boyunca çalışmış bir Türkan Saylan'ın evi aranıyor... Lütfen üzülmesin olan bitene. Döner dönmez işim gücüm ÇYDD yararına bir dizi konserler vermek olacak. Gerekirse günde 7 konser... Ama olacak.

Ordular ilk hedefiniz Akdeniz!
FAZIL Say, 29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a 'Mustafa Kemal Atatürk, bugün bu saatte yaşıyor olsaydı, muhtemelen: 'AKDENİZ'DEKİ ORDULAR!!İLK HEDEFİNİZ, ANADOLUDUR! İLERİ!'emrini verirdi...' diye başlayan, 'Size verilen yüzde 24 oy asla 'size' değildi... Toplandık biz... Endişelerimizden ötürü...' diye biten bir mektup yazdı.

Para için sanat yapmadığımı herkes bilir
KÜLTÜR Bakanı Ertuğrul Günay'ın 'Nazım ile ilgili yaklaşımımız onun sırtından para kazanma gayretinde olanlarınkinden daha önemli' sözlerine kızan Say'ın yanıtı şöyle oldu: (...) Sayın Bakan tam olarak kimi kastetti burası biraz muallakta kaldı. Genco Erkal ve benim katıldığım programa telefonla katılıp bu lafı ettiğine göre, bizi kastetmiş olması büyük olasılıktır. (...) Her yıl yaklaşık 100 konser vermekteyim. (...) Nazım Oratoryosu'nu ise yılda en fazla 2 veya 3 kere performe etmekteyiz. Gelir elde ettiğim bir proje değildir.

Hedefimiz 2 milyon izleyici
GEÇEN sanat sezonunda 1 milyon 400 binin üzerinde izleyiciye ulaşan Devlet Tiyatroları (DT), bu sezon için hedef büyüttü. Sezon sonuna kadar 500 bini çocuk olmak üzere 2 milyon seyirciye ulaşmayı planladıklarını söyleyen DT Genel Müdürü Lemi Bilgin, 'Türkiye'de problem, seyircinin tiyatroya gelip gelmemesi değil. Seyirci tiyatroya gerçekten ilgili ve geliyor. Ancak koltuk ve tiyatro sayısı yeterli değil. Geçen yıl 1 milyon 500 seyirci dedik. 1 milyon 400 bine ulaştık' dedi. Bilgin, 'Bütün çabamız, koltuk ve temsil sayısını artırarak seyirci sayısını daha da yukarılara taşımak'' diye konuştu.

Akşam