Hükümetin, turizm sektörünün ayakta durması için elinden geleni yaptığına dikkat çeken Bağlıkaya, “Türkiye'ye 2016'da 22 milyon turist geldi. Bu yıl ise 40 milyona ulaşılmasını bekliyoruz. Dünyada bir başka ülke gösterebilir miyiz? Ülkemiz kadar büyük badireler atlatsın, büyük olaylar yaşasın ve daha sonra bu kadar turisti tekrar ağırlayabilsin. Aynı zamanda turizm sektörünü ayakta tutsun. Bazen turist geri gelir ama sektör ayakta değildir. Çünkü her şey bitmiştir. Topyekun bir hareketle ve tedbirlerle sektör ayakta tutuldu. Türkiye'nin, potansiyeli 2 yılda yüzde 50'ye yakın arttı. Sektör paydaşlarının bu yolda attığı adımları da çok sağlıklı buluyorum” diye konuştu.

100 MİLYON KAPASİTE

Türkiye'nin 100 milyon turisti ağırlayabilecek kapasiteye sahip olduğuna vurgu yapan Bağlıkaya, “Spor takımları ülkemize yeni yeni gelmeye başladı. Bazı segmentlerde geriye dönüşler zaman alıyor. Yani deniz, kum, güneş turizmi gibi bazı sektörler hemen toparlanamayabiliyor. Bazı turist segmentleri biraz nazlıdır ve daha geç gelir. Bunların hepsi tamamlandığı zaman ortalama paket fiyatlarında istediğimiz seviyelere doğru yaklaşacağız hem de bu hedefin zor olmadığını göreceğiz. Cari açığı azaltacak en önemli sektör turizmdir. 2023 yılı için konulan 60 milyon turist hedefine rahatlıkla ulaşılacak” dedi. Kruvaziyer turizminde küçük ama sevindirici gelişmeler yaşandığını anlatan Bağlıkaya, Türkiye'nin bu alandaki macerasının da böyle başladığını ifade etti. Ülkeye gelen bütün turistlere ayrım yapmadan hizmet ettiklerini vurgulayan Bağlıkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim için turistin değerlisi değersizi yok. Herkes bizim için çok değerli. Turist ayırmıyoruz ama segmenti, harcama gücü yüksek olan turistlere biraz daha fazla emek sarf etmemiz gerekiyor. Turizmi 12 aya ve 7 bölgeye yaymak gerekiyor. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor.”

'BIRAKIN DA TÜRKLERE TÜRKLER SATSIN'

ONLİNE otel rezervasyon portalı 'booking.com' ile ilgili de şu ifadeleri kullandı: “Vergilerini öderlerse bir gelişme olacak. Herhangi bir şirket de kurmadılar. Türkiye'de, Türklere satışları engellenmiş durumda. Aslında bu kadar abartılacak bir durum yok. Bıraksınlar Türkiye'de de Türklere satışları Türk acenteleri yapsın. Hem vergi verme hem de gelip burada bizim acentelerimizle rekabete gir, böyle olmaz. Onların kendi açılarından bakıldığında haklılar ama ülkenin de bir düzeni var.”