2017 ehliyet sınavının dördüncüsü için kısa bir süre kaldı, tarih araştırmaları yoğunlaştı. Çıkmış sorular üzerinden hazırlıklarını sürdüren sürücü adayları bir yandan da ehliyet sınav giriş belgelerini edinmeye çalışıyor. Peki Ehliyet sınav giriş belgesi nasıl alınır? Sınav ne zaman?

2017 yılı ehliyet sınavlarının dördüncüsü 7 Ekim'de yapılacak. Sınavdan en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak ve direksiyon sınavına girecek. Adaylar sınav giriş belgelerini Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden veya sürücü kurslarından alabilecek. 2017 yılı son ehliyet sınavı da 23 Aralık'ta yapılacak.

EHLİYET SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava girecek adaylar sınav giriş belgelerini kayıtlı oldukları sürücü kurslarından ya da MEB internet sitesinden alabilirler. Sınavda başarılı olanlar stajyer ehliyet almaya hak kazanacaklar. 2 yıllık stajyerlik sürecini başarı ile tamamlayanlar da stajyerlikten çıkacaklar.

SINAV SORULARI HAKKINDA

Ehliyet sınavında trafik adabı, araç tekniği, trafik ve çevre, ilk yardım derslerinden toplam 50 soru sorulur. Soruların değeri 2 puandır. En az 35 soruyu doğru cevaplayarak 70 puan alan adaylar sınavı başarı ile geçerler.

GEÇEN YILIN EHLİYET SINAVI SORULARI