Aydın Uğur Okulları'nın alanına kalite ve güven vererek 20 yılı aşan sürede sektörde varlık sürdürebilmenin gururunu yaşamakta olduğunu belirten okul yetkilileri, aile ve öğrencilerin güvenini kazanan kurumun kaliteden ödün vermeden dil eğitiminde öncü ve akademik kadrosuyla ve yeniliklerle her zaman öğrenci ve ailelerin yanında olduğunu belirttiler.
 
 Yetkililer, "Neden Aydın Uğur Okullarını Seçmelisiniz?" sorusuna da şu yanıtları verdiler;

"Eğitimin çocukların hayatındaki önemini bilmeyen yoktur. Bu konuda ailelerin maddi manevi çabası da tartışmasız çok büyüktür. Fakat tüm çabalara rağmen beklenen sonuç alınamayabilmektedir. Aydın Uğur Okulları;

-Öğrencilerine ezberden uzak, farklı düşünme teknikleri ve deneyimleri kazandırmaktadır.

-Yirmi yılın ödülü olarak, Aydın’a YKS birinciliği kazandıran bir eğitim kurumudur.

-6000 metrekare alanında öğrencilerini akademik eğitimin yanında sportif ve sosyal kazanımlarla donatmaktadır.

-Hem müfredat denkliği sağlayıp hem de öğrencilerine, Bahçeşehir Üniversitesine ait yurtdışı BAU@burs olanaklarını da sunmaktadır.

-Dil eğitiminde marka özelliğini gururla taşıyarak profesyonel eğitimcilerinden aldığı güçle yoluna devam etmektedir.

-Öğrencileri tasarım ödüllü kıyafetler giyebilmenin ayrıcalığını yaşamaktadır."

"Aydın'ın STEM eğitimi veren nadir okullarından biri olan Aydın Uğur Okulları öğrencilerine yenilikçi düşünme, farklı disiplinlerle proje üretme olanaklarını da sunmaktadır."

"Aydın'da Dil Eğitiminde bir marka olan Aydın Uğur Okulları uzman Yabancı Dil kadrosuyla YKS - Dil sınıfları bazında Aydın'da tek okuldur. Dünyanın kullandığı Cambridge  tabanlı MyOn İngilizce dijital kütüphanesi ve sertifikaları ile öğrencilere yoğun bir dil eğitimi vermektedir."

Aydın Uğur Okulları Müfredat programı

 Okul yetkilileri müfredat proğramıyla ilgili de bilgiler sundular;
 "Yurtiçi eğitim programları, milli eğitim bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girmektedir. Aydın Uğur Okulları, Hem milli eğitim müfredatını eksiksiz uygulamaktadır. Hem de tüm dünya da uygulanan etkili eğitim modellerinden esinlenerek öğrencilerini sosyal kültürel ve akademik olarak geliştirebilme çabası taşımaktadır. U-Tigers modeliyle tüm Türkiye genelinde bulunan Uğur Okulları öğrencileri arasında koordinasyon sağlamaktadır."
 
 "Giriş ve bahçe alanları lise ve ortaokul bölüm öğrencileri için tamamen fiziki özelliklerle dizayn edilmiştir. Tecrübeli ve dinamik eğitmenleri, akademik başarısından aldığı güçle U-Koç montörlüğü ile kişiye özel rehberlik modeli uygulamaktadır. Ayrıca duygusal ve mental eğitim desteklerinin katkısından da maksimum yarar sağlamaktadır. Sizin yapacağınız tek şey internet sitesinden tüm bilgileri alarak çocuğunuz adına en doğru kararı vermenizdir."