Köşk ilçesinde üniversite binası yapımı için boğalardan sonra develerde arenaya çıkacak. Hafta sonu Köşk Arenasında düzenlenecek olan deve güreşlerinden elde edilecek gelirin üniversite binası yapımında kullanılacağı öğrenildi.
Yapılacak olan deve güreşleriyle ilgili bilgi veren Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, deve güreşlerinin daha önceleri Köşk"te yapıldığını ama sonraki dönemlerde bu güreşlere yeterli önemin verilmediğini söyledi. Köşk"ün tanıtımına katkı sağlamak ve üniversite binası inşaatına ekonomik yarar sağlamak amacıyla uzun bir süreden sonra Köşk"te deve güreşi yapacaklarını kaydeden Başkan Kılınç, “Bizler yine eskisi gibi Köşk ilçesinin ismini deve güreşlerinin geçtiği her cümlede en ön sıralara taşımayı hedefliyoruz. Pazar günü yapacak olduğumuz güreşlerde Ege bölgesinden ve bölge dışından çok sayıda pehlivan deveyi Köşk Arenasında göreceğiz. Stadyumda yapacak olduğumuz güreşlere bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Boğa güreşlerinde olduğu gibi deve güreşlerinden elde edeceğimiz geliri üniversite inşaatı için kullanacağız” dedi.
Ege Bölgesi"nden ve diğer bölgelerden yaklaşık 150 pehlivan devenin güreşeceği deve güreşleri için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.