Kocaeli'de, DİSK'e bağlı sendikaların üyeleri, işten çıkarılan arkadaşlarının geri alınması talebiyle kendilerini fabrikaya kapatan 400 işçiyi ziyaret etti.

İzmit'te kurulu Bekaert İzmit Çelik Kord Sanayi Fabrikası bahçesinde slogan atarak toplanan işçiler, bahçe dışında toplanan DİSK'e bağlı sendikaların üyeleriyle buluştu.

Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, yaptığı açıklamada, işçilerin üretenler olduğunu ifade ederek, işçilerin, Türkiye'nin kalkınmasına emek ve can vererek, uzuvlarını kaybederek katkı sağlayan insanlar olduğunu söyledi.

Baltacı, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin kalkınmasından pay almaktan başka çabamız yok. Biz bu fabrikaya çalışmaya gelirken yollarındaki çamuru çiğnedik. O zaman 100 kişiydik bugün 500 kişiyiz. O günlerde 6 bin tonaj vardı bugün ise 50 bin tonaj var. Reva gördükleri nokta budur. Büyümeyi çalışan arkadaşlarımız gerçekleştirdi ama teşekkürleri işten atmak oluyor. Bu ülkenin kara talihi bu, biz buna boyun eğmeyeceğiz. Buna boyun eğenlerden olmayacağız. Onun için mücadelemiz kazanılana kadar buradayız. Yılmayacağız, usanmadan mücadelemiz başarıyla sonuçlanana kadar eylemlerimiz devam edecektir. Onlar bizleri 'itip kakılan varlık' olarak görüyorlar ama bizler itilen kakılan varlıklar değil, ayaklarının üstünde onurlu bir şekilde duran Birleşik Metal-İş Sendikası emekçileriyiz. Bunu akıllarına getiremediler ve şimdi bedelini ödüyorlar. Onlar bizlerin çekip gideceğimizi sandılar ama işten çıkarılan 9 arkadaşımız geri dönene kadar eylemlerimize devam edeceğiz.''

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili adayı Lütfü Türkkan da eyleme destek verdi.

İşçiler ve sendika üyeleri bir süre slogan attıktan sonra dağıldılar.

A.A.