Didim Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya CHP grubundan Osman Ayyıldız, A.Turan Özdemir ve Mustafa Kıray ile AK Parti grubundan da Burhan Çolak mazeret göstererek katılmadı. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıyı AK Parti Didim İlçe Teşkilatı yöneticileri ile Didim Cemevi Dernek Başkanı Yusuf Doğan ve bazı üyeler izledi.

Gündemin ilk maddesinde Karakuyu Mevkii 1604 ada 2 parsel ile ilgili plan değişikliği itirazı görüşüldü. Madde İmar Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Gevrek Mevkii 232 ada 16 parsel için hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı görüşüldü. Planla ilgili Belediye Sanat Tarihçisi Başak Kamacı meclise bilgiler sundu. Altınkum Polis Merkezi karşısında yer alan Gevrek Mevkii 232 ada 16 parsel’in 3. derece sit alanı olduğunu belirten Kamacı yerin özel proje alanı olduğunu ve tahsisinin Turizm Bakanlığında olduğunu söyledi. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca hazırlanan Planın Meclise gönderildiğini belirten Sanat Tarihçi Başak Kamacı kurulun belirlediği bu planın belediye meclisince de onaylanması gerektiğini belirtti. Koruma Kurulunun hazırladığı plan Belediye Meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde ise Köycivarı mevkii 118 ada 1 parsel görüşüldü. Talep AK Parti grubundan Kadir Karakaya ve Atilla Milor’un çekimser oyuna karşılık oy birliğiyle ret edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Hizmet Binası yeri ile ilgili talebi ele alındı. Vasıf değişikliği istenilen talepte plancı tarafından hazırlanmış bir çalışma olmaması ve bu konuda İlçe Milli Eğitim’den bir çalışma istenmesinden dolayı talep ileri ki meclis toplantısına ertelenmesine oy birliğiyle karar verildi. Gündemin beşinci maddesinde ise Al-Gök İnş. Ltd. Şti.’nin Belediye Meclisinin 05 Haziran 2012/57 sayılı kararına karşı itirazı ele alındı. Madde Vedat Ege, Şehriban Karakış ve Ercan Atasoy’un çekimser, AK Parti Grubunun evet ve diğer CHP’li Meclis Üyelerinin ret oyuyla oy çokluğuyla ret edildi. Gündemin altıncı maddesinde ise Belediye Meclisinin 03 Temmuz 2012/67 sayılı kararı ile Ağustos ayı Meclisine ertelenen 1319 ada 1 parsel ve 1101 parseldeki İbadet Yeri plan değişikliği ele alındı. İmar Komisyonunun raporuna göre Sanayi sitesi bölgesinde yapılması planlanan İbadet yeri kabul edilmezken diğer ibadet yeri Komisyonunun raporuna göre oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin Yedinci maddesinde ise Gevrek Mevkii Mavipınar Sitesi trafo yeri talebi ele alındı. Talep oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde Noga Planlama Ltd. Şti.’nin 03 Ağustos 2012/10962 sayılı dilekçesi görüşüldü. Planların iptali oy birliğiyle kabul edildi.

TAKAS İŞLEMİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Gündemin dokuzuncu maddesinde ise Mülkiyeti Belediyeye ait 704 ada 5 parsel ile mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 2172 ada 4 parselin (Cemevi Yeri) takas işlemi görüşüldü. Takasla konusuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Takas yapılacak yerlerden birisi Cem Evinin bulunduğu yer; burayla ilgili yıkım kararı çıktı ve ardından çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmaların sonunda takas konusu gündeme geldi. Buna göre biz Belediye olarak bir yerimizi Hazineye vereceğiz, hazine de Cem evinin bulunduğu yeri bize verecek; bizde imar planlarında Cem evinin yerini yine kendilerine tahsis edeceğiz. Tabii bu süreçle ilgili komisyon toplanacak, yerlerle ilgili değerler biçilecek vbe çalışma başlatılacak. Burada yıllardır Cem evi bulunuyor. Burayı koruyup kollamak herkesin görevi; bizler iyi niyetli yapılan bu çalışmanın ardından bu meclis birlikte hareket edip sorunu çözecek.”dedi.

Başkan Kamacı’nın konuşmasının ardından AKP Grubu adına Figen Cevrem Gürsoy Cem evinin durumuyla ilgili olarak grup adına bir açıklamada bulundu.

“AK PARTİ’DEN TAKASA TAM DESTEK”

Gürsoy, tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Biz AK Parti İlçe Teşkilatı olarak Didim Cem Evi sorununun kesin şekilde çözüme kavuşmasını istiyoruz. Bu konuda İlçe Başkanımızın başlattığı ve bizzat yürüttüğü çalışmaları hep beraber destekliyoruz ve elimizden gelen bütün katkıyı sunuyoruz. Bu amaçtan dolayı Cem Evi’nin arsasının belediyeye ait taşınmazlarla trampa edilmesini fikrini de AK Parti Belediye Meclis Grubu olarak destekliyoruz. Söz konusu takas işleminde en önemli detay, takası yapılacak arsaların değerlerinin hukuka dayalı olarak ve kanunlar çerçevesinde eşit olmasıdır.Yani belediyeye ait taşınmaz ile Cem Evi’nin üzerinde bulunduğu arsanın maddi değeri eşit olmalıdır.Eğer belediyeye ait arsanın değeri yeterli olmazsa, gerekirse belediyeye ait başka taşınmazlar da bu takasa dâhil edilmeli ve bu sorun kökten çözülmelidir.Takası yapılacak arsalar arasındaki değerler eşitlenirse, bu takas konusunu daha önce Maliye Bakanımızla görüşmüş olan İlçe Başkanımız konuyu kökten çözme adına girişimlerini neticelendirecektir. AK Parti Grubu olarak, Didim Belediye Meclisi’nin, değerli basınımızın ve vatandaşlarımızın huzurunda biz de bu soruna kendisinden söz aldığımız Sayın Bakanımızın da katkısıyla kesin çözüme kavuşturacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyoruz”

Konuşmaların ardından yapılan oylamada takas işleminin yapılması konusu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin onuncu maddesinde ise Belediye Huzurevi İşletmesi için bütçe içi işletme izni alınması konusunun görüşüldü. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğünce yapılacak işlemler için İçişleri Bakanlığından izin alınması gerektiği bildirilirken Huzur evinin adının Didim Belediyesi Huzur evi olarak adlandırılmasına ve gerekli izinlerin alınmasına oy birliğiyle karar verildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png