CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “İrticayla Mücadele Eylem Planı” olduğu iddia edilen belgeyle ilgili olarak “Bu psikolojik savaş harekatı, kapsamlı bir kadro tarafından belli bir karargahta, düzenli, merkezi bir çalışmayla, sistematik olarak götürülmektedir. AKP, devlet düzeni içinde kendi derin devletini kurma çabasındadır” dedi.

Karaman"a gitmek için geldiği Konya Havaalanı"nda değerlendirme yapan Baykal, “Belge, o altındaki imzası olan kişiye ait midir, değil midir? İmza daha sonradan oraya taşınmış mıdır? Orijinal midir, ıslak mıdır? Bunlar tartışılacak, bunları yetkili merciler aydınlığa kavuşturacak” dedi. Baykal, şöyle devam etti:

“Bu konu, bir belge tartışması olmayı geride bırakmıştır. Bulunduğumuz, manzara kurumlar arası bir çatışmayı getirmiştir. Karargah operasyonu yürütülmektedir. Bu manzara karşısında AKP, devlet düzeni içinde kendi derin devletini kurma çabasındadır.”
Karaman"da partililerle biraraya gelen Baykal, şunları söyledi:

"Medya perişan"
“Üniversite suskun. Medya perişan. 5 milyar dolar vergi cezası ile sindirmiş. Televizyonlar satın alınmış. Nasıl alınmış? Almanya"da, Deniz Feneri kurulmuş. İnsanlardan fitre toplamış. 750 milyon dolar, kredi vermiş Başbakan. Kime? Damadının genel müdür olduğu şirkete. atv"yi, Sabah gazetesini aldırmış. Doğan gurubunun hali ortada. Kimisi Deniz Feneri"nden, kimisi bankadan. Şimdi medya bu.”/milliyet