Belediye Amfi Tiyatroda yapılan gösterilere Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin belediye başkan adayları, davetliler ve ilçede yaşayan Romanlar katıldı.
Düzenlenen etkinlikte konuşan Didim Rumelili Romanlar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Metin Çakır ilk kez Didim'de bu tür bir etkinliği yaptıklarını belirterek “Derneğimizin kurulmasının ardından biz de dernek çatısı altında gençlerimizi bir arada toplamak amacıyla bu ekibi kurduk. Ekibimizle yapacağımız gösterilerde Didim'in adını duyurmaya çalışacağız. Bizlere bu günde yalnız bırakmayan Söke, Selçuk Roman Dans Gruplarına teşekkür ediyorum, ayrıca bizlere destek veren herkese de şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Didim Belediye Başkanı ve CHP Didim Belediye Başkan Adayı Mümin Kamacı konuşmasında Didim'deki romanlara uzun yıllara varan bir dostluğu olduğunu ve onlarla beraber büyüdüğünü belirterek “Roman dostlarımız Didim'in olmazsa olmazı, ben onların çoğuyla geçmişte aynı kaptan yemek yedim. Bu anlamda kendi örf ve adetlerini yaşatmaları için bir dernek kurulması yönünde destek verdik. Bu anlamda örgütlülüğün önemi ortaya çıktı ve Didim'de ilk kez bu tür bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Söke Roman Fasıl Grubu Türk Sanat Müziği şarkılarını seslendirdi.
Ardında sahne alan Selçuk, Söke ve Didim Roman Dans Grupları oynadıkları oyunlarla etkinliğe katılanlara dans ziyafeti çekerken, protokol ve katılımcılar dansçılara eşlik etti.
Düzenlenen gösterilerde Söke Roman Dans grubu içerisinde yer alan 12 yaşındaki roman dansçı Fehmi Can Altınkaynak'ın roman oyunu izleyenleri büyülerken davetlilerden tam not aldı.
Altınkaynak, Derneğin kurulmasından sonra dans grubuna katıldığını belirterek “Küçük yaştan bu yana dans ediyorum. Evde anneannem de güzel oynuyordu. Ondan öğrendim bazı oyunları şimdi de kendim burada oynuyorum. İleri de bu yeteneğimi geliştirmek istiyorum” sözlerine yer verdi.
Gecede Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve diğer siyasiler Romanlara bahşiş verdiler.
Gece Söke Roman hip-hop grubu dansları ile sona erdi.