Çocuk Sanat Festivali nasıl ortaya çıktı?

- Can Korur: Çocuklarımızla hafta sonlarımızı AVM'lerde geçirmekten çok sıkılmıştık. Çocukları aynı gün içerisinde sanatın pek çok dalıyla buluşturmayı hedefledik. Böyle bir hayal ile yola çıktık. Sağ olsun sanatçı dostlarımız da bize kapıları açtı.

Türkiye'de böyle bir etkinlik ilk defa yapılıyor, değil mi?

- Tomru Dereköylü: Bu büyüklükte bir festival ilk kez yapılıyor. Daha önce küçük çaplı girişimler tabii ki olmuş. Ama sanatın tüm dallarının tek çatı altında toplandığı ve çocukların aynı yerde bu kadar çok aktiviteyle bir araya getirildiği ilk ve tek etkinlik diyebiliriz.

Festivalde yer alacak ünlü isimlerle yolunuz nasıl kesişti?

- Can Korur: Eğitimci ve sanatçı olmadığımız için bu iki eksiğimizi tamamlayacak sanatçı ve eğitimcilerle buluşmamız gerekiyordu. Devrim Erbil, Tan Sağtürk, Ragıp Savaş ve Yiğit Yazıcı sağ olsunlar bize çok yol açtılar. Onlarla hayalimizi paylaştığımızda en az bizim kadar heyecanlandılar.

Bir sanatçı olarak çocuk festivallerini nasıl yorumluyorsunuz?

- Ragıp Savaş: Bu proje bize geldiği zaman çok heyecanlandık. Çocuklarla ilgili bir şeyler yapmak için hayallerim vardı. Hayalimdeki iş bana geldi aslında. Can ve Tomru “Sanatçı dostlarımız bize destek oldu” diyor ama benim de hayalimi gerçekleştirebilmem için onların branşındaki insanlara ihtiyacım vardı. Herkes doğru insanları buldu. Bu festivali başka platformlara taşırsak daha da mutlu olacağız.

GÜNDE 5 BİN ZİYARETÇİYE