Çin basınında “Sevilla, penaltılarla feci şekilde elendi” ifadeleri kulla-nıldı. Volkan'ın gecenin kahramanı olduğu görüşünde birleşen İspanyol basını ise Sevilla defansını eleştirirken rüyanın kabusa döndüğünü yazdı.


F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı eleyerek çeyrek finale kalması dünyada yankı uyandırdı. Çin basını gece 03.45'te maçı flaş haber olarak duyurdu. İspanyol basını ise Sevilla defansını yerden yere vururken, üç penaltı kurtaran Volkan'a övgüler yağdırdı. Gazeteler ayrıca, maç öncesinde Sevilla Kulübü Başkanı Del Nido'nun ateşlemek için taraftarına yaptığı “stadı cehenneme çevirin” çağrısıyla ilgili, “Türkler için cehennem olmadı. Del Nido ne İstanbul'u kutsayabilecek ne de söylediği gibi ismini İspanyolnopoli olarak değiştirebilecek” diye yazdı. Öte yandan, İspanyol basını kaleci Volkan ile Uğur'u “maçın adamı” seçti. Volkan için “Sevilla'ya 2 gol hediye ederek başladı, büyük bir Türk kahramanı olarak bitirdi” denilirken, Uğur'a ise “Sevilla defansı için bir kabus oldu. Sol kanatta parıldadı” şeklinde övgüler yağdı.
AS

“Kahrolası penaltılar” ifadesini manşetine çıkaran As gazetesi, “Cehennem, Sevilla'nın defansındaydı. Geride büyük hatalar yaparak, vasat bir ikinci yarı oynadı. Sevilla dengesizliğinden ve şüphelerinden öldü” yorumunu yaptı.

El Pais

“Elit, kusurları affetmiyor” başlığını atarak, “Sevilla çok fazla ikna olmuş olarak sahaya çıkıp hemen 2-0 öne geçse de en temel taktikte, defansta kan kaybetti. Penaltılarda beklenmeyen bir şekilde en iyi oynayan Volkan oldu” denildi.

Marca

“Pizjuan'daki bayram trajedi ile sonuçlandı. Sevilla, şoktan sonra Avrupa rüyasının nasıl yok olduğunu gördü. Oysa ilk başta tüm işaretler, büyülü bir gece olacağını gösteriyordu.”

ABC

“Sevilla, en acı verici biçimde düştü, penaltılarda. Türk kalecisi Volkan Demirel, üç atışı durdurarak maçın kahramanı oldu. Böylece, mütevazı Kartalspor'da yetişen kaleci, sadece iki saatte kötü adamdan kahramana dönüşüverdi.”

El Mundo

“Türk kaleci Demirel, penaltılarda tüm günahlarını affettirdi. Güçlü tutkular, Pizjuan'dan, F.Bahçe'yi çeyrek finale götüren, vahşi ve anksiyete ile dolu bir maç ile vedalaştı. Sevilla için tam bir trajedi.”

UEFA

UEFA resmi internet sitesi İspanya'da oynanan Sevilla-Fenerbahçe maçına geniş yer verdi. UEFA Fenerbahçe'nin muhteşem bir zafer elde ettiğini belirtti.

Çin basını

F.Bahçe'nin şampiyonlar ligindeki Sevilla galibiyeti Çin basınında büyük yankı uyandırdı. Çin'in en büyük gazetesi olan Halkın Günlüğü'nün internet sitesi karşılaşmayı “Sevilla penaltılarda feci bir halde elendi' başlığında okuyucularına duyurdu.

Haberde maçın dakika dakika ayrıntılı özetine yer verilirken, gazete, Sevillalı futbolcuların penaltı atışlarını değerlendirememesi sonucu Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en güçlü sekiz takımı arasına girdiğini yazdı. Karşılaşma Çin saatiyle 03.45'te başlamıştı. Çin'in en çok tıklanan internet haber sitelerinden Sina.com'da da karşılaşma flaş haber olarak duyuruldu.

Macar Basını

Macaristan'ın günlük tek spor gazetesi olan 300 bin tirajlı Nemzetisport, “Öne geçmek boşuna” ve “Evsahibi takım üç penaltı kaçırdı” başlıklarıyla verdiği haberinde, “Volkan, yediği üç golden sadece son golde hatasızdı. Fenerbahçe'nin Brezilyalı gol makinesi Deivid sahneye çıkınca her şey tersine döndü. Penaltılara giden maçta Volkan, yediği inanılmaz hatalı iki golün intikamını alırcasına üç penaltı kurtararak Türkler'in kahramanı oldu ve takımını çeyrek finale çıkardı” diye yazdı.

Hid Magazin

“Tanrı Jimenez'i cezalandırdı” başlığıyla verdiği haberde de, “Sevilla'nın hocası Fenerbahçe'yi küçük görmesinin cezasını ödedi” denildi. Hid Magazin, her iki maç öncesi Jimenez'in yaptığı açıklamalarda, Türk takımını küçük gören laflar ettiği, Jimenez'in Tanrı ve Fenerbahçe kalecisi Volkan tarafından cezaladırıldığını yazdı.


Juventus, İspanya'da Lugano'yu izledi

İtalyan basını da F.Bahçe'nin Sevilla'yı eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalmasına geniş yer ayırdı. La Gazzetta Dello Sport, Fenerbahçe'nin Sevilla'yı eleyerek büyük bir başarı elde ettiğini yazdı. Gazetede Deivid, Uğur ve Aurelio'nun maçın en iyi oyuncuları olduğundan bahsedildi. Tuttosport gazetesinde yer alan haberde, Juventus yetkililerinin tribünde yer aldıkları ve uzun süredir takip ettikleri F.Bahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano'yu izledikleri yazıldı.