MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siirt"in Eruh ve Hakkari"nin Çukurca ilçelerinde terörist saldırılarda dokuz askerin şehit olması ve bazı askerlerin yaralanması nedeniyle yayımladığı mesajda, ""Kanlı terör örgütünün belini kırmadan ve ortadan kaldırmadan yapılacak her sözde açılım ve girişim, şiddetin gölgesinde kalmaya ve terör ile yapılan pazarlığın parçası olmaya devam edecektir"" dedi.


“Bu menfur olayla birlikte hainlere cesaret verenleri, kucak açanları, arkalarında duranları ve muhatap olanları lanetlediğini"" ifade eden Bahçeli, mesajında şunları kaydetti:

İhaneti şehir şartlarında sürdürmek için teslim olanın ve siyasete girenin muteber hale geldiği, dağda gezenin terörist bile ilan edilemediği bu karanlık dönemde, Başbakan Erdoğan"a rağmen, terörle mücadele azmini yüksek tutmak, artık kaçınılmaz bir zorunluluk ve müstesna vatan görevi haline gelmiştir.

Bu itibarla, bir sabotaj varsa, bu Başbakan"ın iddia ettiği gibi teröre teslim olan hükümetin sözde açılımına değil, milletin esenliği için terörle mücadeleyi yıllardır sürdüren kahramanların azmine, inancına ve fedakârlığına yöneliktir. Kanlı terör örgütünün belini kırmadan ve ortadan kaldırmadan yapılacak her sözde açılım ve girişim, şiddetin gölgesinde kalmaya ve terör ile yapılan pazarlığın parçası olmaya devam edecektir.

Evlatlarımız açılım şehitleri

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da dün düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi: “Bu vatan evlatları milletimizce açılım şehitleri olarak anılacaktır. Eli kanlı katilleri cesaretlendirenleri ve destekleyenleri nefretle kınıyoruz. AKP hükümetinin demokratik açılım ısrarı PKK terör örgütünü daha da güçlendirmiş ve cesaretlendirmiştir. ”

Kürt soyu açılımı

MHP yönetimi, Kürtleri tanımlamak için kullandığı “Kürtçe konuşan vatandaşlar” ifadesinde açılım yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önceki günkü açıklamasında “Kürt kökenli, Kürt kardeşlerimiz, Kürt asıllı vatandaşlarımız” ifadelerini kullandı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da dünkü açıklamasında “Kürt soylu vatandaşlarımız” dedi.HÜRRİYET