Aydın Belediyesi tarafından İzmir Bulvarı üzeri, Atatürk Bulvarı, Doğu ve Batı Gazi Bulvarı ile hastane önündeki büfelerin yıkımının ardından şimdide Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki büfeler kaldırılıyor.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,yaptığı açıklamada şehir merkezinin bir çok yerine akla mantığa sığmayacak şekilde, gelişi güzel büfelerin bulunduğunu belirterek, “Aydın"da çoğu kaldırım üzerlerine konuşlandırılmış yaklaşık 300"e yakın büfe var. Kaldırımlar insanların yaya yürüyebileceği yollardır. Bu büfeler öyle yerlere verilmiş ki, insanlarımız kaldırımlarda yürüyemez hale gelmiş. Göreve geldiğim günden bugüne kadar bu konuda halkımızdan birçok şikayet aldık. Bu şikayetler üzerine de ihale süreci sona eren büfeleri tekrar ihaleye çıkarmayarak yıkmaya başladık. Bugüne kadar da yaklaşık 150 tane büfeyi yıktık. Bu konularda sıkıntı oluşturan, halkın tepkisine neden olan büfeler ihale süreleri biter bitmez kaldırılacak. Bunun ilk örneği İzmir Bulvarı üzerinde Otogar önündeki büfeyi kaldırarak başladık, daha sonra Atatürk bulvarı, hastaneler çevresi, Doğu ve Batı Gazi Bulvarları üzerinde gelişi güzel yapılan büfeleri kaldırmaya devam ettik şimdi de Menderes Bulvarı"nda bulunan ve ihale süresi biten büfeleri kaldırmaya başladık” dedi.
HEDEF YAŞANABİLİR BİR AYDIN
Büfeleri halktan gelen şikayetler üzerine yıkma kararı aldıklarını yineleyen Başkan Çerçioğlu, “Bu konuda büfe işletmecilerinin bugüne kadar olan tepkileri yine olacaktır. Fakat bizim için önemli olan Aydın halkının huzurudur. Aydın Belediyesi olarak şehrin güzelliği, temizliği adına bu tür operasyonlara devam edeceğiz. Kent estetiği açısından bakıldığında da, bazı büfeler çok büyük görüntü kirliliğine neden oluyor. Bizi kimse daha yaşanabilir bir Aydın hedefinden döndüremez” şeklinde konuştu.