Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün oy birliğiyle birlik ve meclis başkanı seçildiği genel kurulda, 2008 yılı kesin hesabı ve faaliyet raporu da ibra edildi. Seçimlerde Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi 1. Başkan Vekili, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal ise 2. Başkan Vekili oldu. Katip üyeliklere Leziz Uyanık ve Filiz Ceylan getirilirken, encümen üyeliklerine ise Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekci, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal ve Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel
seçildi. Birliğin plan ve bütçe komisyonu ise, Ömer Günel, Bülent Önal ve Cevdet Kılınçlı'dan oluştu.
KUŞATAK Birliği Müdürü Dr. Ayşe Şerifoğlu, seçimlerin ardından 2008 yılı faaliyet raporuyla ilgili sunum yaparak, birliğin katı atık projesi ve sıvı atık projesi konusunda bilgi verdi. Daha sonra 2008 yılı faaliyet raporu ve kesin hesabı görüşülerek, oylanıp kabul edildi.
Toplantının sonunda bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı ve KUŞATAK Başkanı M. Esat Altungün, başta Kuşadası olmak üzere birliğe üye çevre ilçe ve beldelerin katı atık depolama ve sıvı atık projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaları hızlandıracaklarını belirterek, yeni yönetimin kısa süre sonra ilk hücresi devreye girecek katı atık projesinin bir an önce bitirilmesi ve sıvı atık projesinin ihale edilmesi için gerekli çalışmayı yapacağını ifade etti.