Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile AK  Parti Konyaaltı Belediye Başkan adayı Gaye Doğanoğlu'nun proje tanıtım  toplantısına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirten Çavuşoğlu, bazı temaslarda bulunmak  üzere gittiği Aydın ve Muğla'daki şikayetlere inanamadığını, Muğla'da aylarca su  kesildiğini, Bodrum'da kanalizasyondaki pis suların denize aktığını anlattı.

Muğla'da belediyecilik anlamında hiçbir şey olmadığını bildiren  Çavuşoğlu, "Bodrum dahil Muğla'nın her tarafında çöp var. Aydın'a gittik daha da  rezalet. Büyükşehir Belediyelerinde, CHP zihniyetinde olan ilçelerde hiç hizmet  yok. Tıpkı Konyaaltı'nda olduğu gibi, var mı hizmet, hayır. Şimdi olacak. Gaye  Doğanoğlu, Konyaaltı'nı istediğimiz düzeye getirecek." diye konuştu.

Konyaaltı'na kadın eli değeceğini, projelerin hayata geçeceğini  aktaran Çavuşoğlu, 2004 öncesi Antalya'da yağmur yağdığında her yeri sel  bastığını, arabaların yüzdüğünü kaydetti.

Antalya'ya bu yıl çok yoğun yağmur yağmasına rağmen büyük sel  olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Muğla ve Bodrum'da, Aydın ve Kuşadası'nda 'artık yetti' diyorlar.  Onlar da AK Parti belediyeciliği için oy veriyorlar, tüm vatandaşlar, CHP'li  vatandaşlarımız da. 'Biz yıllarca oy verdik ama hiç hizmet yapmadılar' diyorlar.  'PKK, FETÖ, DHPK-C, TİKKO terör örgütleri varya, onları ittifakın içine aldıkları  için artık CHP'ye oy vermeyeceğiz' diyorlar. Helal olsun CHP'li vatandaşlarımıza.  Çünkü siyasi görüş, ideoloji tamam da ülkemizi bölmeye çalışan ne kadar hain  varsa o ittifakın içine almaları bardağı taşırmış. Antalyalı hemşehrilerimiz de  böyle düşünüyor."

Vatandaşların, "2009-2014 tarihinde Antalya'da Mustafa Akaydın CHP  zihniyetini gördük, hiçbir şey olmadı, Antalya karanlığa gitti." dediklerini  belirten Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in beş yıl için  359 projesinin olduğunu hatırlattı.

Konyaaltı Belediye başkan adayı Gaye Doğanoğlu'nun milliyetçi olduğuna  işaret eden Çavuşoğlu, "Geçmişte İtalyanların bir başbakanı vardı, terörist başı  Apo'yu vermek istemediler. O zaman, Gaye Hanım tepki koydu ve İtalyan fahri  konsolosluğundan istifa etti." diye konuştu.

"Cumhur İttifakı devletin ve milletin bekasıdır"

Kadın adaylara pozitif ayrımcılık yaptığına değinen Bakan Çavuşoğlu,  her şeyin memleket için olduğunu, Türkiye için çalıştıklarını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Biz ülkemizin ve milletimizin geleceği için MHP ile gücümüzü  birleştirdik, Cumhur İttifakı'nı kurduk. Cumhur İttifakı'yla hükümet sistemini  değiştirdik. O gün karşı çıkanlar bile bugün başkanlık sisteminden çok memnun.  Daha geçiş dönemindeyiz, daha sistem yeni yeni oturuyor. İşte düzenlemeler, kanun  hükmünde kararnameler, mecliste yasalar, bakanlıklar ve kurumların oluşması,  kurulması zaman alıyor ama hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde  bunları gerçekleştiriyoruz. Kötü mü oldu, Türkiye için çok iyi oldu. 'Türkiye  güçlü ve istikrarlı olması lazım, bunun için de ikide bir erken seçim,  koalisyonlar olmasın' dedik."

Daha altı ay geçmesine rağmen yeni sistemin faydasını görmeye  başladıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu Cumhur İttifakı devletin ve milletin  bekasıdır, millet aklıdır. Cumhur İttifakı seçime kadar değildir, mezara  kadardır. Cumhurbaşkanımız böyle söylüyor. Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracaktır.  2023'te Türkiye çok daha güçlü olsun diye çalışıyoruz. 2023 hedeflerimiz önemli  ama daha ileriye yönelik vizyonlarımız, hayallerimiz var. Vatan, millet  sevdasıyla bunları hayata geçirmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hedeflere, ülkemizi, milletimizi ulaştırmamız lazım. 2053  hedeflerimizi unuttuk mu? hayır. 2071 vizyonumuzdan uzaklaştık mı? hayır. Bizler  bu vizyonu ortaya koyacağız, gelecek nesillerimiz ulaştıracak, altyapısını  oluşturuyoruz. O yüzden her zamankinden daha fazla birlik beraberlik içinde  olmamız lazım. Bizim ittifakımızın içinde vatanını, milletini seven insanlar var.  Herkes var. Kurtuluş Savaşı'nı kim verdiyse onlar var. Çanakkale Zaferi'ni kimler  kazandıysa Cumhur İttifakı'nın içinde onlar var. Bizim ittifakımızın içinde  teröristler, hainler, bölücüler yok, olamaz da zaten. İnşallah ittifakımızı  sonuna kadar sürdüreceğiz."

Çavuşoğlu, daha sonra, AK Parti Konyaaltı seçim ofisinin açılışını  gerçekleştirdi.