AYDINPOST HABER SERVİSİ- AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Zincirli Han’da yaptığı açıklamalarla ilgili olarak yazılı açıklama yayınladı. 

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU NE DEMİŞTİ?

Çerçioğlu, “Çağdaş Belediyeciliğin en önemli ayağı, kentinizin tarihi ve kültürel zenginliklerini geleceğe taşıyabilmek, yeni nesillere ulaştırabilmektir. Bizde bunun gereğini yapıyoruz. Zincirli Han çok önemli bir kültürel mirasımız. İki katlı, avlulu ve revaklı bir yapı olarak inşa edilen Zincirli Han, vatandaşlarımızın buraya göstereceği ilgi ile yıllardır hak ettiği değeri görecek” demişti. 

MEHMET ERDEM: ALGI YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Mehmet Erdem, “Köprülü Mahallesindeki "Zincirli Han", Ak Parti Hükümeti'nin vakıf eserlerine sahip olma anlayışının gereği olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan bütçeyle restore edilmiştir. Daha önce de Nasuh Paşa Külliyesi yine Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmişti. Zincirli Han restore edildikten sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarıldı. Bu ihale sonucu Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanmıştır. Basında yer alan haberlere göz attığımızda sanki Zincirli Han'ın Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilip hizmete kazandırıldığı gibi bir algı yönetimi hissedilmektedir. Zincirli Han'ın restorasyonu Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmamıştır. Aydın Büyükşehir Belediyesi Zincirli Han'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün 'Kiracı'sıdır” dedi.