Yaklaşık bir haftadır suların kesik olduğu Söke’nin birçok mahallesinde yaşayan vatandaşlar isyan etti. Arıza nedeniyle birçok bölge de olduğu gibi Söke’de de suların olmayışı bu sıcak yaz aylarında vatandaşı olumsuz etkiledi. Su sıkıntısı çeken Nalbantlar, Serçin, Çavdar, Sazlı, Kaygıllı, Karakaya, Köprüalan, Avşar In Tepe Mahallesi, Aslanyaylası, Yukarı Mahalle gibi birçok yerde yaşanan su sorunu mahalle sakinleri sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirerek, ASKİ’ye ateş püskürdü.

Konu ile ilgili bir bilgilendirme mesajı yollayan Aydın Büyükşehir Belediyesi ise topu AYDEM'e atarak işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Aydem'in elektrik kesintisi nedeniyle bazı mahallelerde su kesintilerinin yaşandığını söyleyen Aydın Büyükşehir Belediyesini vatandaşlar yalanlıyor. AYDEM'in kesintilerinin neredeyse 2 aya yaklaşan su kesintileriyle bir bağlantısının olamayacağını savunan vatandaşlar Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresine tepki gösteriyor.

İşte Vatandaşın sosyal medya hesaplarından yazdıkları tepkilerden bir kaçı;

* Ben Çerçioğlu'na oy verdim ama bir daha asla. Bu ne arkadaş? Her akşam su kesilir mi? Barajlar mı boşaldı? Arıza mı var? Açıklama yapın, haber verin. Önceden tedarikli olalım biz de. İşten eve geliyoruz, su yok. Artık tadını kaçırdınız.

*Sayin başkan bütün Ramazani susuz O susuz geçirdik bayramı susuz geçirdik yaz boyu  da susuz geçer.

*Bunlar mı laaa türkiyenin yenilikci gücü. su yokkk yol yokkk . Sökede ki o yolllar war ya hani o derin çukurlu yollar işte sizi oraya gömmeliii bncee . Neymiş topuklu efemiş brakn şu kadına yalakalığı daaa yaşadğnz yerlere bakn bi su yok yol yokkk . Özlemmm teyzeeee yoll yap braz yolllllll

*24 saattir su yok.....ben doğma büyüme sökeliyim su kesintisi diye bir şey bilmezdik....arıza olurdu bir kaç saat içinde gelirdi suyumuz......susuzluktan kuruduk yazıklar olsun bize bunu yaşatanlara....

*ASKİ Söke’de sokaklarda boşa su akıtıyor fakat evlerde çeşmelerde su yok...

3178369403.jpg