Germencik'te 5 köyün ortak olduğu ve su toplama faaliyete vermek için kurulan kooperatifin maddi imkânsızlık dolayısıyla zorlandığı günlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’dan randevu aldıklarını ve görüşme sonrasında kendine 500 bin lira değerinde su tankları yollandığını söyleyen Karaağaçlı Muhtarı Emin Tay, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in kişisel kaprisleri sebebiyle tankların çürümeye terk edildiğini açıkladı.

Özlem Çerçioğlu'nun kendilerine ciddi destek sağladığını ifade eden Muhtar Emin Tay, “5 muhtar arkadaş ile birlikte Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ile konuyu istişare ettiklerini, Özlem Hanım'ın bize verdiği desteği kendisine söyledik ve sizden güç almak istiyoruz diye de ekledik. Belediye Başkanı Fuat Öndeş de bunun üzerine ben size bir teklifte bulunayım sizin kooperatifinizi biz devre alalım kurduğumuz GER-KOOP ile bu çalışmaları gerçekleştirelim. Sonrasında 7 arkadaşla birlikte biz bu kooperatifi kurduk. 2,5 yıl geçti birçok insanı üye yaptık, köylerden bu yerlerden 1000’er lira para topladık. Fakat şu anda geldiğimiz şu süreçte yani 2,5 yılda tanklarımız köy meydanında çürüdü, aracımız orada duruyor, hiçbir işlem yapılmadı” dedi.

Emin Tay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen bayramda belki 1000 ton süt yere döküldü. Neden? Sütçüler bayram boyunca süt almadı vatandaşın sütü çöpe gitti.

İnsanlar birikiminden ayırdığı, çoluğun çocuğunun okul parasından artırdığı parayı buraya yatırdı. Ben istifa ettim çünkü işler yürümediği müddetçe benim orada durmanın bir anlamı yok. Kendimi harcatmam. Fuat başkana defalarca söyledik genel kurulu yapalım, belediyeden bize yetkili bir personel verin, bu işi canlandıralım dememize rağmen 2,5 yıl boyunca hiçbir şey gerçekleştirilemedi.

İstifa etme sebeplerinden biri de beş muhtar arkadaş, Özlem Hanım bize 3 tank ve araç üstü tank gönderdiyse yarın bir toplantıda bana sorduğunda muhtarım ben size destek yaptım ne durumdasınız dese benim Özlem Hanım'a söyleyebilecek bir sözüm yok. Peki, neden böyle oldu? Buradaki ilçe yönetiminin belirsizliğinden.

BELEDİYE İÇİNDE GÜVENSİZLİK VAR

Kendi içlerinde bir güvensizlik ve çatışma var, belediye başkan yardımcıları ayrı bir tavırda, meclis üyeleri ayrı bir kurum gibi, belediye başkanımız da sadece üst katta 3 tane sekreterin başkanı başka bir şey yok.  Bana göre belediye başkanı halkın başkanı olması lazım. Ama bugüne kadar derdimizi anlatamadığımız için mecburiyetten o kooperatif üyeliğinden ve yönetiminden istifa etmek zorunda kaldım.

DİLEKÇEYLE RANDEVU ALINDIĞINI İLK DEFA GÖRDÜM

Ben 4 defa Özlem Başkandan yazılı dilekçe ile randevu talep ettim. Herhalde 4 tane dilekçe yazsaydım Cumhurbaşkanımızla kesin görüşürdüm. Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne gidilir de belediye başkanından dilekçeyle randevu alındığını da ilk defa gördüm. Ne dilekçeye cevap var ne görüşme talebi. Dilekçelerin orada kaybolduğuna inanıyorum.

GERMENCİK’TE ÇİFTLİK BANK MİSALİ BİR DURUM VAR

Yönetimde olmam dolayısıyla toplanan paraları hangi hesabı yattığını, ne kadar para toplandığını veya biz ne kadar üye sayısını ulaştığımızı bilmem gerekiyor ama ben 2,5 yıllık süre içerisinde ile bunları görmediğimiz gibi paraları nereye gittiğini bilmiyorum. Açıklama yok. Bir kurum şeffaf olmalı. Bu paralar kooperatif hesabına yattıysa benim de bilgim olmalı değil mi? Çiftlik bank misali bir durum var.

YONCA SATIŞINDA DA SKANDAL VAR

Belediyenin sattığı yonca satışında da skandal bir durum var. Bu yoncalar kime satıldı belli değil. Kooperatifi üyelerine mesaj attık diyorlar ama bir kişiye mesaj bile gitmedi. Kuruma yakışmayan bir hareket içerisindeler bu yonca kooperatif üyelerine cüzi bir fiyata verilmeliydi. Belediye başkanına sorsanız bu konu ile ilgili olarak size bir açıklama yapamaz. Adam zaten tarımdan anlamaz. Madem tarımdan anlamıyorsun belediye niye şaibeli duruma düşürüyorsunuz ki? Belediye Başkanı Fuat Öndeş, her şeyi ben yapacağım derken eline yüzüne bulaştırdı. Bunların bu şekilde davranmasını sebebi Germencik’te AK Parti yönetiminin gevşekliğidir."