Aydın’a Uluslararası Ödül Getirdi Efeler Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Yüksel Cengiz, Prof. Dr. Atilla Özer’in anısına Eskişehir Atilla Özer Müze Ev’inde yapılan Uluslararası İnşaat Endüstrisi ve İnsan Konulu Yarışmada” büyük bir başarıya imza atarak uluslararası düzeyde birincilik mansiyon ödülüne layık görüldü. 3 Kasım 2016 tarihinde düzenlenecek ödül törenine davet edilen Yüksel Cengiz başarı öyküsünü anlatırken şunları söyledi.

YÜREĞİNİ VERMEZSEN SANATÇI OLAMAZSIN

“Esas branşım Resim Öğretmenliği olsa da karikatür çizimine lise yıllarımda ilgi duydum. İlk olarak 2002 yılında Akşehir Nasrettin Hoca Şenlikleri kapsamında yapılan yarışmada mansiyon ödülü aldım. Yine 2004 yılında Akşehir Nasrettin Hoca Şenlikleri kapsamında birincilik ödülünü alarak Kuşadası’nda yapılan Turizm ve Ekonomi konulu karikatür çizimi yarışmasında 1.Lik mansiyonu aldım. Daha sonra ise İzmir’de yapılan Deri İşleme konulu yarışmada 1.Lik mansiyon ödülünü aldım. Yine Sinop İlinde 2011 yılında Kültür Müdürlüğü’nde Kütüphaneler Haftası kapsamında gerçekleşen yarışmada birincilik ödülü aldım. Son olarak da Prof. Dr. Atilla Özer’in anısına Eskişehir Atilla Özer Müze Evi’nde yapılan Uluslararası İnşaat Endüstrisi ve İnsan Konulu Yarışmada uluslararası düzeyde birinci mansiyon ödülüne layık görüldüm. 3 Kasımda yapılacak ödül töreninde Aydın’ı ve Ülkemi temsil edeceğim için çok mutluyum’ ’dedi.

Kişisel Resim Sergileri

1999- Kişisel Resim Sergisi Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Kastamonu

2007 Kişisel sergi Akademi resim atölyesi Kastamonu

2008 Kişisel sergi Akademi resim atölyesi Kastamonu

ÖDÜLLER

2002- 2.Ulusal Nasrettin Hoca şenlikleri çizgi bant karikatür yarışması 3. Mansiyon Akşehir Konya 2005- 4.Ulusal Nasrettin Hoca şenlikleri çizgi bant karikatür yarışması Birincisi. Akşehir Konya 2006 -Saküder 1.kuruluş yıldönümü “Sanata Hizmet Ödülü” Çankaya Belediyesi Ankara 2009- 1.Ekonomi konulu altın çizgi karikatür yarışması.1.mansiyon Kuşadası 2010 - 4.Ulusal İdesbaş Karikatür Yarışması "Kadın ve Deri" konulu 1.mansiyon menemen İzmir 2011- 5-Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi, 'Geleceğin Halk Kütüphaneleri' konulu Ulusal Karikatür Yarışması 1.birinici 2016 - Prof. Atilla özer anısına uluslar arası inşaat ve insan konulu karikatür yarışması başarı ödülü. Eskişehir

 

dsc_0037-003.jpg

dsc_0033-002.jpg