AYDINPOST HABER SERVİSİ- Tes- İş Genel Başkanı Mustafa Şahin ve Kamu-Sen Temsilcileri ve Tes İş Delegeleri katıldı.

Aymira tesislerinde gerçekleştirilen kongrede devletin kıdem tazminatı politikası hakkında konuşan Tes-İş Şube Başkanı Mustafa Aydın, “ Dünya ve ülkemizde sıkıntılar yaşanıyor. Bu zor şartlar altında yaşayan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kıdem tazminatı hakkı kaldırılmak isteniyor. Taşeron işçileri probleminin ortadan kalkması hepimizi mutlu etmiştir. Emeğe saldırıya kol kola direnmiştir işçiler. Sevdamız Türkiye Cumhuriyeti, sevdamız Atatürk olmalı. Derinleşen ekonomik kriz ve yükselen enflasyon, işçilerimizi yoksulluğa mahkûm etmekte, ülkemiz zayıflamaktadır. İşçisiyle memuruyla, işsiziyle, emeklisiyle bir bütün olarak işçi sınıfımızın geleceğini karartmaktadır. Sendika olarak bu haksızların takipçisi olacağız” açıklamalarını yaptı.

“TAŞERONLARIN KADRO SORUNUNA GELEN ÇÖZÜM”

Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Şahin ABD’nin Kudüs açıklamasını kınadığını belirterek “Son günlerin konusu olan taşeron meselesinde bize kaybettirip üzdüler tekrar bulup sevindirdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız 5 Aralık’ta yaptığı açıklamada bu ülkede aracı kalmayacak demişti. Oysaki daha sonra uygulama ile Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması örtüşmedi. İş Yine Türk-İş Genel Başkanı’na düştü. Kapı kapı Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan yardımcısı olmak üzere dolaşıyoruz. Yanlış yapıldığını söylüyoruz. Bir tarafta 900 bin kişi kadroya geçiyor. Diğer tarafta 50 bin kişi kadroya geçmiyor. Böyle bir şey olmaz. Bunu ilgili makamlara anlattık. Bu işin yüzde 90’ı halloldu. Yüzde 10’u duruyor. Döndüğümüzde Sayın Türk-İş Genel Başkanımızla birlikte değerlendirmelerimizi yapacağız. Bizim alanımızda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Fakat diğer kardeş teşkilatlarımızla ilgili görüşmemiz gerekiyor. Şu anki görüşmelerle her şey bitmedi. Bunun komisyon meclis görüşmeleri var. Daha sonra yasalaşmış olacak. Yasalaştıktan sonra da 3 aylık süre içinde bunların geçiş işlemleri yapılacak. Kamuda sınavsız geçiş söz konusu değil. Usulen de olsa bir sınav yapılacak. Bu sınav kazanıp kaybedilen bir sınav değil. Bu soru işaretini kafanızdan kaldırın. Devamında bu arkadaşlarımıza güvenlik soruşturması yapılacak. Bunlar yapıldıktan sonra kadrolu konumuna geçmiş olacak. Mevcut haklarıyla geçecekler deniyor. Bizim beklentimiz bu değil. Bu arkadaşlarımız aynı kurumun çalışanı olduğunda diğer çalışanlarda eş değer bir ücrete sahip olmak. Konumu neyse onun karşılığını almak istiyor. Beklenti buydu. Sadece 52 günlük devlet ikramiyesi alacaklar. Bunun dışında herhangi bir ücret iyileştirmesi söz konusu değil. Bunu zaman gösterecek. Biz aynı kurumda beraber çalışıyorsak bunu değerlendirmeliyiz. Karamsar olayın. Biz bunun takipçisi olacağız ve mücadelesini vereceğiz” açıklamalarını yaptı.

10. olağan genel kurulda tek liste ile seçime gidilirken 4. kez Tes-İş Başkanlığına seçilen Mustafa Aydın'ın yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Mustafa Artun, Süleyman Keser, Özcan Keser ve Ramazan Yılmaz.

25445198_1557058134386300_119829598_o.jpg25445242_1557054001053380_2077235779_o.jpg25508606_1557054927719954_1805860338_o.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA