İlk büyük eylemlerini aylar önce WikiLeaks'e yönelik ambargo uygulayan Paypal, Visa ve Mastercard gibi online ödeme ve kredi kartı firmalarına karşı gerçekleştiren Anonymous, Türkiye'deki kimi kamu kurumlarını hedef alan ilk organize saldırıyı bugün saat 18:00'de (TSİ) gerçekleştirebilir. Bir bilişim uzmanı ise grubun bununla yetinmeyip 12 Haziran akşamı Yüksek Seçim Kurulu'nun sistemini hackleyeceğini de iddia ediyor.
 
Anadolu Ajansı'nın siber güvenlik uzmanı olarak tanıtarak görüş aldığı Huzeyfe Önal, Anonymous'un 12 Haziran akşamı YSK'nın sistemini etkisiz hale getirmeye çalışacağını iddia etti. Önal'a göre grubun amacı büyük yankı uyandırmak, seçime şaibe düşürmek, devlet kurumlarını yıpratmak! Önal, hackerların saatlerce sisteme veri girişini engellemeyi hedeflediğini de iddia etti.
 
Grup kendilerine ait internet sitesinde yayımladığı mesajda Türkiye'de internet kullanıcılarının “filtre” uygulaması ile sansüre uğrayacağını, “operationturkey” (Türkiye Operasyonu) adıyla buna karşı siber savaş ilan edildiği, öncelikle “sansür” uygulayan kurumlara karşı harekete geçileceği belirtilmişti.
 
Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen grup üyeleri, “IRC” isimli anlık mesajlaşma kanallarında siber saldırının hedefi ve zamanlaması konusunda bilgiler aktararak, uygulanacak olan yöntem ve stratejiler hakkında çeşitli bilgiler verdi. Bu mesajdan bir süre sonra kimi kamu kurumlarının internet sistemlerine yönelik küçük çaplı siber saldırılar düzenledi.
 
Anonymous, eyleme katılmak isteyenlerin bilgisayarlarına bazı yazılımlar indirerek bu programları aktif hale getirmesini istedi. Tüm bu gelişmeleri yakından izleyen siber güvenlik uzmanları, söz konusu tehdidin önemine dikkat çekerek, bir çok sitenin “DDoS” olarak adlandırılan saldırı ile karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.
 
2007'de nam salan “DDoS” saldırı yöntemi ile hedef alınan bir internet sitesinin aynı anda yoğun bir ziyaretçi akınına uğratılarak, web sitesi veya DNS (Alan Adı Sistemi) sunucularının kullanılmaz hale getirildiğini belirten uzmanlar, “Bu saldırı yöntemi; 50 kişilik bir otobüse 1000 kişinin binmesi gibi bir şey” yorumunda bulundu.
 
Bu tip saldırılarda amacın, “bilgi çalmak” yerine sistemin erişilemez hale getirilmesi olduğunu kaydeden siber güvenlik uzmanları, burada verilmek istenen mesajın “Bizim internetimize karışırsanız biz de sizin internetinizi kapatırız” anlamı taşıdığını öne sürdü.- ntvmsnbc