Genel olarak baktığımızda 1585, 1599 ve 1621 dirençleri altın fiyatlarındaki kar satışlarının oluşması için en, önemli seviyeler olarak belirlenmiştir.

Haftanın açılışından itibaren 1585 seviyesini geçmeye çalışan ancak bu direnci geçemeyerek satış, sinyal veren altın güne 1545 dolar seviyesine kadar gerileyerek devam, etti. Şuanda da 1547 dolar seviyesinde hareketine devam etmektedir.

Genel olarak alıcı-satıcı kavgasının sürdüğü ve bu nedenle de altın, fiyatları belirli seviyeler arasında hareket etmektedir. Dünyanın en, büyük fiziki altın alım fonu olan SPDR ve bazı merkez bankalarının, yapmış olduğu altın alımlar ( Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Meksika ), altın fiyatlarının net bir düşüş gerçekleştirmesini duraklatmaktadır.

Bunun dışında CME Group İnc. COMEX altın kontratında işlem yapabilmek, için gerekli teminatı kontrat başına 10125 dolardan 9113 dolara sürdürme teminatı ise 7500 den 6750 dolara düşürdü. Bütün bunları birleştirildiğinde ortaya altın için dip çalışması gözlemlenmektedir.

Eğer altın 1520 dolar desteği üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü, hareketlerine devam etmesi beklenilmektedir. Ancak garantici yükseliş, için altın fiyatlarının 1621 dolar direncinin üzerine çıkması, gerekmektedir.