Cari açığı frenlemek amacıyla hükümet önceki gün sigara, alkollü içki, cep telefonu ve lüks otomobillerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarını arttırmasına ilişkin tepkiler sürüor. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkan Ümit Boyner, dolaylı vergilerin kolay toplanan vergiler olduğunu belirterek, “Ancak her vergi kaynağının bir sınırı vardır ve o sınıra yaklaşıyoruz. Vergi reformu artık çok elzem’’ dedi.

Boyner, İstanbul Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu’nun, TÜRKONFED’e katılım töreni öncesi düzenlenen “Türkiye Ekonomisinde Fırsatlar- Tehditler, Girişimcilik ve Sivil Toplumun Rolü’’ konulu toplantıya katıldı. Boyner, hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Programın, Türkiye’nin orta vadede diğer gelişmekte olan ülkelere göre fark yaşatması açısından önemli bulduklarını söyledi.

Ümit boyner, gelişmiş ekonomilerin yarını bile planlamadaki zorlukları dikkate alınınca, Türkiye’nin gelecek üç yıla yönelik önemli hedeflerinin, makroekonomik politikaları ve gelişme eksenlerini ortaya koyan bir programın kamuoyuna sunulmasının son yıllarda gelinen ekonomik olgunluk seviyesinin bir başka işareti olduğunu vurguladı.

“Elbette, programın hedefleri, temel aldığı varsayımları ve politika önermeleri hakkında farklı görüşler oluşacak” diyen TÜSİAD Başkanı, şunları söyledi: “Gerçekten önümüzdeki derinliğine incelenmesi gereken bir doküman. Kimileri bu öngörüleri veya varsayımları doğrulamaya kimileri yanlışlamaya çalışacaktır.
taraf