İstanbul-Maslak'ta Cumhuriyet tarihihinin en büyük projesini gerçekleştireceklerini söyleyen Ağaoğlu, 'Ezber bozup, herkesi şaşırtacağız. Projeden 4.5 milyar lira gelir bekliyoruz'dedi

İstanbul Maslak'taki 241 bin 945 metrekarelik arazi için Emlak Konut GYO tarafından 29 Eylül'de son oturumu yapılan ve açık artırmayla gerçekleştirilen ihalede, 3 milyar 250 milyon lira hasılat taahhüt eden Ağaoğlu, projenin peşinatını ödeyerek Emlak Konut GYO ile anlaşma imzaladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan'ın katıldığı imza töreninde, finansmanı Vakıfbank tarafından sağlanan 173 milyon 62 bin 500 liralık peşinatın çeki Ağaoğlu tarafından Emlak Konut GYO'ya sunuldu.


EMLAK KONUT'A YÜZDE 35.5
3.25 milyar liralık toplam gelir ve gelirden Emlak Konut GYO'ya yüzde 35,5 idare payı ödeme taahhüdü veren Ağaoğlu, yaklaşık 4,5 milyar lira gelir bekliyor. Projenin cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacağı belirtiliyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bu projede bütün ezberleri bozacaklarını belirterek, 'Bilinen konseptlerin dışına çıkıp, İstanbul'a dünya çapında bir proje yapmayı hedefliyoruz. 24 saat yaşayan apayrı bir proje olacak ve İstanbul'u dünya ligine taşıyacak'' diye konuştu. Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan da proje için başlangıçta gerekli olan nakdi ve gayri nakdi finansmanı Vakıfbank olarak tek başına üstlendiklerini, 173 milyon liralık nakdi destek ve 165 milyon liralık teminat mektubunu takdim ettiklerini söyledi.

Türk mimarlarla çalışacak
Maslak arazisi için ilk açılan ihalede kazanan konsorsiyumun mahkeme nedeniyle projeden vazgeçmesi hatırlatıldığında Ağaoğlu, ''Türkiye'de iş yapmak kolay değil, bu tür bürokrasi, zorluklar maalesef olabiliyor. Onu da yasal çerçevede aşacağımıza inanıyorum. Orada risk görmüyorum'' diye konuştu. Ağırlıklı olarak Türk mimarlarla çalışmayı yeğlediğini, proje konseptini geliştirme sürecinde de Türk mimarlarla birlikte çalışacağını söyleyen Ağaoğlu, ''Şu anda Londra'nın en iddialı kulesini yapma projesi devam ediyor. O projenin başında da oğlum Alican devam edecek. Bir Türk müteşebbisin Londra'nın finans merkezinde Türk mimarla neler yapılabileceğini göstereceğim'' şeklinde konuştu.

2003 yılından bu yana 3 kat değer kazandı
EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da başarılı bir halka arz gerçekleştirdiklerini ve 2003'ten bu yana 3 kat değer kazanan bir firma olduklarını belirterek, 'Kazanmaya da devam edeceğiz'' dedi. Maslak'taki bu araziyi TOKİ'den 540 milyon liraya aldıklarını söyleyen Kurum, “Burada taahhüt edilen toplam satış geliri 3 milyar 250 milyon lira, bize taahhüt edilen rakam ise 1 milyar 150 milyon lira ancak Ağaoğlu satış toplam gelirini 4,5 milyar liraya çıkarmayı hedefliyor, o zaman bizim payımız da 1.5 milyara çıkar' diye konuştu.Murat Kurum, 'Emlak Konut GYO olarak şu an İMKB 30'da işlem görüyoruz. 1,70 olarak çıktığımız hisseler şu an 2,15'leri gördü. Bizden hisse alan yatırımcı 20-25'lere varan oranda kazanç sağladı'' dedi.

AKŞAM