Kenan Ö., “Bana 2 ay müddet verin, anne ve babamın nerede olduğunu bulayım. Onları, Çanakkale"de ağabeyimin bir evde sakladığını biliyorum” dedi.


İznik'te 2 yıl önce kaybolan Emine ve Ahmet Refik Ö."nün en küçük çocukları Kenan Ö., evrakta sahtecilik yaptığı iddiasıyla tutuklu bulunduğu İstanbul Metris Cezaevi"nden anne ve babasının kaybolması olayıyla ilgili sorgulanmak üzere geçen hafta İznik"e getirilmişti. Sıkı güvenlik önlemleri altında İznik Adliyesi'ne getirilen Kenan Ö., Cumhuriyet Savcısı Adem Babacan"a yaklaşık iki saat süren ifade verdi. Kenan Ö., buradan, Emine Ö. ve Ahmet Refik Ö.'yü kaçırdığı iddiası ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.


"BANA 2 AY MÜDDET VERİN, ONLARI BULAYIM"
Kenan Ö., mahkemede, anne ve babasını Çanakkale"de bulunan emekli astsubay ağabeyi Kamil Ö."nün kaçırdığını öne sürdü. Anne ve babasının üzerinde olan tüm mal varlığının kendisine ait olduğunu iddia eden Kenan Ö., bunları Fransa"da elde ettiği kazançla aldığını ve ağabeyi Kamil Ö."nün, mallara sahip olmak isteğini ileri sürdü.


Kenan Ö., “Bana 2 ay müddet verin anne ve babamın nerede olduğunu bulayım. Onları, ağabeyimin Çanakkale"de bir evde sakladığını biliyorum” dedi.


Emekli astsubay Kamil Ö. de daha önce yaptığı açıklamada, annesi ve babasını kardeşi Kenan Ö.'nün ortadan kaldırdığını ileri sürmüştü.


Kenan Ö."nün tutukluluk halinin devamına karar verildi. Kenan Ö., geniş güvenlik önlemleri altında, adliyeden İznik Cezaevi'ne götürüldü.

Hürriyet