Kayseri'de gazete ilanı veren sivil toplum kuruluşlarını eleştiren ve "Orada parayla insanları bir araya getirip gazetelere ilan verecekler. Bunlar tutmaz, ahlaki değil. Onun altına imza atan sivil toplum kuruluşları kendilerine dönüp baksınlar'' diyen, ardından bu konuda görüş vermeyen Kayseri Barosu'nun susmasının da olaya ortak olması anlamına geleceğini iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Kayseri Barosu'ndan tepki geldi. Baro Başkanı Murat Şirvanlı açıklamayı talihsizlik olarak nitelendirdi.

Dün Aydın'ın Kuşadası İlçesi ziyareti sırasında Kayseri'de gazete ilanı veren sivil toplum kuruluşlarını eleştiren ve "Orada parayla insanları bir araya getirip gazetelere ilan verecekler. Bunlar tutmaz, ahlaki değil. Onun altına imza atan sivil toplum kuruluşları kendilerine dönüp baksınlar. Onlara sivil toplum denmez, onlara iktidar yandaşı sivil toplum denir. Siyasi otoritelerden bağımsız düşüneceksiniz. Gitsinler kendilerini kapatsınlar, AK Parti'nin yan kuruluşu olarak açılsınlar. Daha saygın bir konumda olurlar'' diyen, ardından bu konuda görüş vermeyen Kayseri Barosu'nun susmasının da olaya ortak olması anlamına geleceğini iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Kayseri Barosu'ndan tepki geldi.

Gerçekleştirdiği basın açıklamasında Kayseri Barosu'nun susmadığını aksine bağımsız tarafsız ve dik duruşu ile tüm taraflara gereken cevabı verdiklerini belirten Şirvanlı, Kılıçtaroğlu'nun yorumunun abestle iştigal olduğunu ifade etti. Şirvanlı, ''Kimsenin karşıttı da değiliz kimsenin yandaşı da değiliz'' dedi. ''Kayseri Barosu olarak adaletli olup yalnız kalmayı tercih ederiz'' diyen Şirvanlı, görevlerini yaparken kimseye tabii olmadıklarını belirtti.